Social Media: Un gând despre pagina de Facebook a Poliției Române

Posted by

Zilele acestea, colegi de blogosferă, oameni din agenții, influenceri, antreprenori și multe alte astfel de categorii care-mi sunt aproape au luat cu asalt pagina de Facebook a Poliției Române pentru a lăsa un review negativ, datorită abuzului pe care aceștia cred că îl face instituția in cazul românului care a intrat în țară cu o mașină ale cărei numere de înmatriculare adresau injurii PSD-ului.

Pe tema inutilității “protestului” am scris. Nu mai am ce adăuga.

Ce vreau să zic. Gândul meu este către momentul în care începem să nu mai gândim rațional și să ajungem niște simpli agitatori. Producători de zgomot inutil.

Eu nu (mai) am blog de tehnologie (de mai bine de un an) și nici emisiune la TV (dacă înțelegeți fandarea asta :P), însă primul meu gând a fost la un sistem de protecție anti-vandalism pe care Facebook sunt sigur că îl are implementat (vă poate “cumva” confirma orice administrator de sistem din cadrul companiei în care lucrați) și nu la faptul că Poliția a angajat rapid câteva sute de oameni care să gestioneze fizic o asemenea operațiune în câteva ore.

George e doar ultimul exemplu din feedul meu, ideea e că la fiecare două scrolluri găsesc câte o opinie asemănătoare (sau o ironie, deși ar fi procedat la fel – diferă doar timpii de execuție de la unul la altul) de la oameni din zona de social media / agenții / bloggeri. Și mi se pare puțin trist să alarmezi o țară întreagă pe o presupunere emoțională, după care să vorbești la evenimente de profil dintr-o poziție de specialist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s