Bohemian Rhapsody la Oscar 2019

Posted by

Mă uitam peste nominalizările de la Oscar și am văzut Bohemian Rhapsody în 5 categorii: Best Picture, Actor in a Leading Role, Film Editing, Sound Editing și Sound Mixing. Bună treabă pentru un film destul de… nelegat, după cum spune Alex, aici, opinie cu care sunt în mare parte de acord.

Și spun “în mare parte” deoarece pe mine Malek nu m-a impresionat.

Nu mai știu ce piesă a ajuns pe la urechile acestui copil din Buzău în 1991, după moartea lui Freddie, însă știu că și-a petrecut niște weekend-uri printr-o benzinărie pentru a descoperi cât mai mult din muzica lui Freddie. Nu mă atrăgea în mod deosebit Queen, cât acest Freddie.

Mă intriga faptul că, deși suferea de o boală teribilă, iar faptul că era homosexual trebuia să fie o presiune imensă (mai ales pentru o persoană publică) în perioada aceea*, tipul încă avea atata energie și libertate de oferit încât, chiar și după un sfert de secol, muzica lui poate hrăni milioane de suflete într-un clip de 5:49 minute.

Exagerez to make a point, însă clipul ăsta îmi spune mai multe despre Freddie decât Rami Malek în Bohemian Rhapsody, care, de fapt, este o poveste romanțată a vieții lui Freddie Mercury spusă de Bryan Singer.

* Am avut această discuție, normală de altfel, cu mama, în 1991. Aveam 13 ani. Still straight, aite? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s