Despre sechestru, viol și crime în România ultimilor ani

Posted by

Câteva informații puse cap la cap.

Pe 8 martie 2019, zeci de femei au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti împotriva condamnărilor prea blânde primite de agresorii care au abuzat minore. Cum deranjau liniștea publică prin meetinguri fără autorizație, jandarmii le-au amendat. Știrea.

Bonus. Dan Bordeianu, deputat de Vaslui, a fost condamnat, pe 12 iunie 1985, de Judecătoria Vaslui, pentru că ar fi violat o tânără. Cum la vremea respectivă era încă minor, Dan Bordeianu a săvârşit o pedeapsă de cinci ani la şcoala de corecţie din Târgu Ocna. Știrea. Bine, omul trăiește pentru abuzuri, fiind condamnat anul acesta și la complicitate la abuz în serviciu. A primit 3 ani. DE STAT ACASĂ!

Stenograma ședinței de Guvern din 31 ianuarie 2017 arată că Executivul Grindeanu a adoptat pe repede înainte proiectul de lege a recursului compensatoriu pe care acum nu și-l asumă. Legea a fost inițiată la propunerea lui Florin Iordache în aceeași zi în care a fost aprobată și celebra OUG 13. Guvernul a trimis-o în Parlamentul în care Coaliția PSD-ALDE are majoritate. Știrea.

În ultimul an au fost eliberați 16.217 deținuti în baza recursului compensatoriu. Dintre aceștia, 1834 aveau condamnări pentru omor, 5946 pentru furt și tâlhărie, 762 pentru viol, iar 1665 pentru conducere fără permis, conducere sub influența băuturilor alcoolice ori alte substanțe, precum și pentru alte infracțiuni privind circulația pe drumurile publice. Știrea.

Bonus. Iese din inchisoare si al cincilea tanar dintre cei 7 condamnati dupa ce, in noiembrie 2014, au agresat sexual, timp de mai multe ore, o eleva de 18 ani care se intorcea de la scoala in localitatea Valeni (Vaslui). Doi au ieșit în 2014, doi în 2016. INCREDIBIL! Ștrirea. Aparent, istoria Vasluiului spune că are toate șansele să ajungă parlamentar.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimei de la Caracal. Știrea.


Știți ce mă gândeam?

Ideea cu referendumul mi se pare cu atât mai tâmpită cu cât vine din partea unei femei prin-minister. Băi, e cretină? Sincer întreb. De ce naiba ar mai avea nevoie pentru a putea fi capabilă să ia EA o decizie? Chiar și “populistă” printr-o OG, CUM AU ȘI REUȘIT SĂ SCOATĂ DIN PUȘCĂRIE CRIMINALI, VIOLATORI ȘI PEDOFILI. Are susținere, că alții au vrut să facă chestii.

Cum căcat să mă întrebi ce părere am despre un animal care a distrus cel puțin o viață de om? Care e diferența dintre un criminal, sau violator, și un animal sălbatic care te atacă? CARE?

Fată, 11 ani, un bărbat o violează şi postează imagini pe reţele sociale. Agresorul primeşte doar doi ani cu suspendare.

Fată de 13 ani, violată de tată în repetate rânduri. Agresorul a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Pentru texte precum acestea jandarmii au amendat femeile care au protestat în primăvară. 2 ani cu suspendare pentru VIOL + PUBLIC SHAMING. Îți vine să urli degeaba.

Aș întreba-o pe Dăncilă cum ar coafa-o 2 ani cu suspendare pentru un cetățean care o sechestează și o violează crunt. După care pune imaginile pe internet. L-ar lua acasă la ea sub supraveghere? L-ar susține în parlament?

Ce rahat de pedeapsă e aia de 2 ani CU SUSPENDARE, când O VIAȚĂ de om a fost futută definitiv? Ce experiențe de viață trebuie să ai să ai o asemenea lipsă de empatie? CUM te poți juca cu viața unui om pe care ai fost ales ca să-l PROTEJEZI?

Dar nu cred că mai putem vorbi de nepăsare. O găsim de zei de ani în ADN-ul românului. Vorbim de deviații și deviați care ne conduc. Ori care ne apără pe stradă. Ori care ar trebui să ne însănătoșească. Ori care ar trebui să colecteze niște taxe clare de la noi pentru a face treabă. Ori. Ori. Ori. Ori.

Am scris asta acum 8 ani.

Chiar trebuie să ne inarmăm și să ne apărăm singuri, căci instituțiile care ne apără efectiv se coiesc să se trezească într-o noapte în timp ce UN COPIL CARE A SUNAT DE 3 ORI LA 112 ESTE SECRESTERAT, VIOLAT și OMORÂT???

Întreb pentru că e pentru prima oară când mi-am pus problema reală să mă înarmez. Prevenția este cea mai bună armă, înainte de pedepse MAXIME. Iar dacă cei aleși sau ajunși prin aparate ale statului pentru că veri, matuși, frați și alte neamuri, nu sunt capabil să îmi ofere acest lucru, găsesc că e ceva normal să mi-o asigur eu. Cum pot.

Pe de altă parte însă, acest referendumul ar putea fi un al doilea duș rece. Pentru noi. Este cea mai bună modalitate de a lua pulsul acestei țări.

La ultimul referendum (chiar scriam că mă bucur că nu au trecut și violatori sau criminali în parlament, mă înșelam amarnic la vremea aia) am aflat că aproape 1 milion de români sunt niște scursuri care trăiesc din furt și nepotisme. Declarat, sub ștampilă. Sunt aproape 25.000 de incompetenți și hoți per județ!

Cu oc azia asta am putea afla cu toții cam câți români nu-și pot ține frustrările între picioare, ori sunt atât de lipsiți de educație încât violența preia locul rațiunii și comunicării. Căci uite, sigur sunt printre noi.

4 comments

 1. De ce te-ai mai intors in tara? Eu acum imi pregatesc iesirea cu sotia si bebe, tot in Spania (alicante) ne gandim sa plecam.NU avem nicio cunostinta acolo si nici nu ne pricepem la alte munci decat calculatoare dar speram sa ne descurcam cumva. Tu de ce te-ai intors?

  Like

   1. Multumesc pt raspuns. Recomanzi Spania pt emigrare? Sunt in aproximativ aceeasi situatie ca tine, nu plecam pt bani ci pentru tot ce nu ne ofera Romania si pentru ca in Ro viitorul nu il mai vad deloc bun.

    Like

   2. Mie îmi place Spania. Altfel, eu nu-ți recomand decât să vă iubiți și fiți aproape unul de celălalt. Irelevant unde. Sunt detalii pe care le veți rezolva ușor dacă sunteți împreună. Singur e foarte greu.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s