Achiziția anului în România

Posted by

Vodafone Romania si UPC Romania au finalizat procesul de achizitie, dupa aprobarea Comisiei Europene privind preluarea de catre Vodafone Grup a operatiunilor Liberty Global in Romania, Germania, Cehia si Ungaria, intr-o tranzactie de 18,4 miliarde de euro.

Anunțul a fost făcut pe finalul săptămânii trecute, de către ambele companii, iar mai jos avem și puțină istorie, găsită în comunicatul de presă. Nu mai rămâne decât să așteptăm abonamentul de internet Vodafone 1GB. Îl găsești prin vest, în timp ce UPC oferă un maxim de 500MB.


Vodafone are o istorie de 22 de ani in Romania. De-a lungul prezentei sale, operatorul a investit in inovatie si este primul care a furnizat serviciile de GPRS (2001), 3G (2005) si 4G (2012).

Printre premierele Vodafone Romania pe piata locala se numară:
– primul serviciu de call center (1997),
– prima fundatie corporativa (1998),
– lansarea serviciului de SMS, a celui de date si fax in 1998,
– primul sistem de recunoastere automata a discursului (2014),
– prima retea NB-IoT (2018) si
– prima retea 5G (2019).

UPC Romania are o istorie de peste 25 de ani pe piata locala. Compania a investit mereu in tehnologie si inovatie, oferind servicii de televiziune, internet in banda larga si telefonie prin intermediul unor retele superioare si prin platforme inovatoare de tehnologie.

Premierele UPC in Romania includ lansarea televiziunii digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) si a internetului de mare viteza (2013). UPC Romania ofera viteze superioare de pana la 500 Mbps in toata aria de acoperire, cea mai buna experienta Wi-Fi cu modemul Connect Box (din 2015) si divertisment nelimitat prin platforma video de ultima generatie Horizon (2016).

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s