Marvel’s Iron Man VR, joc exclusiv pentru PlayStation 4

Posted by

Recent, am terminat Marvel’s Spider-Man, joc dezvoltat de Insomniac Games și publicat de Sony Interactive Entertainment exclusiv pentru PlayStation 4. Trofeul de platină se numește Be Greater, iar continuarea ar însemna repetarea campaniei jocului pe dificultate maximă, plus DLC-urile, încă trei campanii – a trebuit să încep una dintre ele pentru resurse și Be Greater.

O să râzi, dar Spider-Man este cu siguranță cel mai fascinant joc pe care l-am jucat vreodată, însă am să revin cu un articol separat pentru el. Lansat în septembrie anul trecut, Spider-Man a ajuns rapid #2 în topul celor mai vândute jocuri pentru PlayStation 4, cu peste 13M copii. Pe primul loc se situează Uncharted 4: A Thief’s End care a vândut peste 16M copii.

Cum am a thing cu jocurile care au în spate o carte celebră sau un film cunoscut (pe lista mea așteaptă Star-Wars Battlefront II, Sherlock Holmes, sau Batman), zărisem câte ceva cu coada ochiului despre Marvel’s Iron Man VR – al cărui publisher va fi tot Sony Interactive Entertainment -, însă abia aseară am apucat să mă uit și eu mai atent la un trailer.

Acesta.

Prima observație este că jocul e destul de cuminte, însă am o explicație. Jocurile în VR-ul sunt puțin mai delicat de jucat, în ideea în care un grad accelerat al acțiunii poate induce destul de repede stări de amețeală. Eu am pățit asta la Blood & Truth, însă contactul cu lumea reală (te rezemi de canapea, pui mâinile pe genunchi, ori dai casca jos în ultimă instanță) ar trebui să le elimine destul de repede.

Acum, la Spider-Man dezvoltatorii au fost destul de creativi în ceea ce privește libertatea de mișcare oferită jucătorilor, căci de aici vine și fascinația mea pentru acest joc. Acele salturi cu pânza printre blocuri sunt incredibil de ușor de realizat în joc, căci de dorit nu cred că e cineva care să fi văzut o secvență din film și să nu-și fi pus întrebarea: “- Băi, oare cum o fi dacă…” 🙂

Sunt foarte curios cum rezolva treaba asta cu gravitația cei de la Camouflaj, dezvoltatorul Iron-Man, în VR, pentru personajul principal. Din trailer nu îți dai bine seama ce și cum, sunt doar câteva secvențe scurte de luptă, acoperite de diferite ecrane, ținte, rachete și lasere, alta în care pare că repară fuselajul unui avion (sper să nu fie vreun cinematic), însă cam atât. În rest, poveste cât să te bage în mood.

Am aruncat însă o privire peste siteul dezvoltatorului și, dacă e să ne luăm după valorile companiei, cam știm la ce ar trebui să ne așteptăm de la Iron Man VR: high quality meaningful game. 🙂 Nu poate decât să mă bucure, experiențele în VR mi se par mega-senzație fie că vorbim despre experiențe în sine, precum concerte, safari, climbing, spațiu cosmic etc., fie că vorbim despre jocuri sau animații.

Iată și link-urile din Store pentru jocurile despre care am vorbit mai sus.
🔗 Marvel’s Iron Man VR
🔗 Marvel’s Spider-Man
🔗 Blood & Truth
🔗 Uncharted 4: A Thief’s End
🔗 STAR WARS Battlefront II
🔗 Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

PS. Poate e cineva interesat. 🙂

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s