🏆 Call of Duty: Modern Warfare (2019) | #playstation4

Posted by

Pe 25 octombrie, Infinity Ward și Activision au schimbat din nou cursul istoriei în ceea ce privește realismul în genul de jocuri video denumit tactical shooter, lansând Call of Duty: Modern Warfare, titlul cu numărul 16 din seria Call of Duty, dar și un restart al sub-seriei Modern Warfare.

Și ce restart! Promitea o figură frumoasă încă din vară, când a fost lansat în Alpha, 2vs2. Am jucat 2-3 ore în squad cu un prieten din Irlanda și mi-a plăcut maxim.

Am spus că au schimbat iarăși cursul istoriei, deoarece popularitatea CoD a împins în trecut Ubisoft să-și dilueze produsele din categoria tactical shooter pe care o dominau efectiv cu Rainbow Six și Ghost Recon, iar noul CoD Modern Warfare aduce din punctul meu de vedere realismul înapoi în genul tactical shooter, loc în care eu vedeam Breakpoint.

Modern Warfare este singurul joc la ora actuală care poate oferi o experiență curată de realistic tactical shooter pe PlayStation 4. Battlefield V e departe de asta, însă este cel mai bun first-person shooter atm, cu o dinamică superbă, Ghost Recon testează noi teritorii descoperite de Ubisoft cu Division, iar Rainbow Six a cam plecat de ceva vreme din zona de realism.

Nu prea mai ai variante.


Call of Duty: Modern Warfare

Developer: Infinity Ward
Publisher: Activision
Data lansării: 25 octombrie 2018
PlayStation Store: Call of Duty: Modern Warfare
IMDB: Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Soundtrack: Call of Duty: Modern Warfare
Lista trofeelor: Call of Duty: Modern Warfare
Time to Platinum: 10-15h

Trailerul următor îți dă mood-ul de campanie…

… însă dacă îți place multiplayer, ia cu Metallica – Enter Sadman. 🙂

Mișto editat!


Single-player story

Campania Modern Warfare este despre realism și decizii tactice care, la finalul fiecărei misiuni (sunt 14 la număr), îți sunt evaluate și îți aduc un ranking de la A la F, în funcție de scorul primit. Sunt scenarii în care poți ucide civili din greșeală – jocul oferă chiar și un trofeu pentru o misiune în Londra pe care trebuie să o termini astfel încât să nu ucizi niciun civil. Sau scenarii precum cel din timpul unei misiuni într-o casă cu 3 etaje pe timp de noapte, în care o femeie se apleacă peste pătuțul unui copil, însă acțiunea te face să te gândești dacă nu cumva va ridica un AK-47.

Se mai întâmplase, un etaj mai jos, și nu cred că s-a terminat frumos pentru toți jucătorii. 🙂

Cumva am fost tentat să cred că este mult mai bună decât cea de la Battlefield V, însă mi-am dat seama că am încercat să compar mere cu pere. Campania Battlefield V pe cel mai mare nivel de dificultate este, într-adevăr, cea mai tare campanie a unui joc pe care am jucat-o. Ever. Foarte intensă, super povești, aproape că devine stealth shooter pe alocuri, la cât de dificilă este.

La Call of Duty : Modern Warfare scenariul este diferit (trupe speciale vs. WW2 din B5), povestea grozavă, însă nu este la fel de intensă ca cea de la Battlefield V. Recunosc, am terminat jocul pe nivelul de dificultate Veteran, nu m-am stresat pe Realism căci am preferat acest mod în multiplayer, însă lipsa resimțită a intensității o dau multiplele checkpoint-uri, care îl fac mult mai relaxant și, de ce să mint, mult mai plăcut de jucat.

Povestea campaniei începe cu “Alex”, un agent CIA din Centrul de Activități Speciale, interpretat de actorul Chad Michael Collins (imdb), în timpul unei operațiuni secrete în Urzikstan în care ar fi trebuit să protejeze un transport chimic, și se termină în Georgia, în pantofii personajului Farah Karim, liderul rebelilor interpretată de Claudia Doumit (imdb).

Te va însoți aproape prin toate misiunile Căpitanul SAS John Price, interpretat de actorul Barry Sloane – apare și în materialele de marketing (imdb), însă îl vei întâlni și pe Sergentul SAS Kyle Garrick, interpretat de Elliot Knight (imdb), precum și încă alți multi actori. Vezi Imdb, dacă ai ratat link-ul mai sus.

O altă știre care ne trezește interesul este faptul că “Going Dark” – misiunea #13 – se desfășoară în localitatea Bălți din Republica Moldova (denumită Baurci în joc) și poartă două trofee: 🏆 Lights Out – destul de ușor, trebuie să întrerupi curentul în 4 cladiri pe care va trebui să le cureți ulterior – și 🏆 We Own the Night – probabil cel mai greu trofeu din joc, deoarece trebuie să elimini toți cei 35 de inamici din primele 3 clădiri de mai sus, fără să te vadă și/sau să dea alarma, ori să te rănească câtuși de puțin.

💡 Ideal, ar trebui să poți lua cele două trofee în aceeași sesiune, însă inamicii sunt mult mai liniștiți și previzibili când nu se ia curentul – cum e și logic, ceea ce înseamnă că primul trofeul îl poți lua într-un minut, după care restartezi misiunea și-ți vezi de treabă cu cei 35 care te așteaptă. Este posibil să o repeți de câteva ori, însă vestea bună e că trofeul îl poți lua și pe cel mai slab nivel de dificultate.

Trofee

Modern Warfare (2019) are 26 de trofee 🏆 ce trebuie luate pentru a-l primi pe cel de platină – 🏆 Tier 1 – și 🏆 Liberation – parte a DLC Trophy Pack 1 -, un trofeu pe care îl câștigi după ce termini Special Operations, misiuni ce pot fi făcute și în co-op (campania este single-player, nu poate fi jucată în co-op).

Câteva idei:
– Call of Duty: Modern Warfare nu conține niciun trofeu în multiplayer, toate sunt în campanie
– Liberation nu contează pentru platină, însă poate fi jucat în co-op și îți aduce completition 100%
– 🏆 Out of the fire este condiționat de dificultate (Veteran, ori Realism)

Pentru Tire 1 va trebui să faci prima oară campania pe minim Veteran, după care să refaci misiunile în care ai ratat anumite trofee pe ce alt nivel dorești până iei și celelalte trofee. Ai, mai jos, lista tuturor trofeelor împărțite pe misiuni.

Mission 1: Fog of War
🏆 Nothing but Net

Mission 2: Piccadilly
🏆 Trigger Discipline
🏆Circus Tour

Mission 3: Embedded
🏆 Companion Block
🏆 Play Dead

Mission 4: Proxy War
🏆 Long Way Down
🏆 Wild Fire
🏆 Ashes to Ashes

Mission 5: Clean House
🏆 Wall Hax
🏆 Golden Path

Mission 6: Hunting Party
🏆 Press [BOOM] to Defuse
🏆 Good Effect on Target

Mission 7: The Embassy
🏆 Love from Above

Mission 8: Highway of Death
🏆 Driver’s Ed
🏆 Pit Stop

Mission 9: Hometown
🏆 Two Birds

Mission 10: Wolf’s Den
🏆 Tunnel Rat
🏆 Hang Time

Mission 11: Captive
🏆 Got Something on Your Face
🏆 Dodged a Bullet

Mission 12: Old Comrades
🏆 Hot Swap

Mission 13: Going Dark
🏆 Lights Out
🏆 We Own the Night

Mission 14: Into the Furnace
🏆 Warheads on Foreheads

Multiplayer

Jocul nu are nicio lună, dar a primit deja câteva updateuri ce au modificat de vreo două ori meniul de multiplayer. Dinamic, ofertant, realistic. Cam asta găsești în zona asta, trecând de la meciuri 2vs2 pe hărți de-o șchioapă, la meciuri în care 64 de inși împărțiți în 2 echipe se întâlesc pentru a domina o hartă imensă (+ vehicole și aerian).

Găsești modulele existente în screenshoturile de mai jos. Mie îmi plac Grownd War – fix ce povesteam mai sus cu cei 64 de inși – și modul Realism – pe care observ că, l-a ultimul update, l-au transformat în ceva mai primitor, oferind totuși un HUD minimal. Prima versiune era cheală, iar gameplay-ul este destul de tăcut pentru toți jucătorii. Nu vedeai niciun Rambo.

Nu am apucat să joc noul tip de realism, insă. Va urma.

💡 Găsești conținut video din CoD:MW în Highlights la mine pe Instagram, alături și de alte materiale video din jocuri precum Death Stranding, Battlefield V, Spider-Man, Star-Wars Battlefront II, Battlefield Hardline și altele.

În multiplayer, până la nivelul 4, vei putea juca doar cu 4 clase ale căror arme nu le vei putea schimba, însă după nivelul 4 vei avea acces la Custom Loadouts și vei putea face până la 5 combinații de arme (principală și secundară), perks, muniție letală și tactică. Abia de aici devine interesant, atenție la perks, sunt destul de importante în dinamica jocului, mai ales dacă se joacă în squad.

Mai ai și un meniu de operatori, însă nu cred că sunt foarte importanți în economia jocului, cel puțin la început, unde obiectivul pricipal este de a prinde mecanica jocului și a testa diferite arme până la un match bun. Eu l-am precomandat cu câteva ore înainte de lansate (am prieteni convingători, lol) și am primit un pack ce conținea un M4A1 modificat cu care joc și acum.

Co-op / Special Operations

Nu am aprofundat prea tare Special Operation, însă campania se termină cu semnalarea acestei secțiuni pe care o poți face și în co-op. Cum am zis și mai sus există și un trofeu la finalul operațiunilor speciale, trofeu ce nu contează la platină, însă îți aduce 100% competition la Call of Duty : Modern Warfare (2019). O treabă bine făcută, zic. 🙂

Revin cu update la momentul respectiv.

Cum ți se pare? L-ai jucat? Îl vei juca?

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s