Am adăugat și R6S în lista jocurilor video pentru care am luat toate trofeele oferite, implicit trofeul de platină pe care îl primești cadeaux, la final. Pentru cei care nu știu, jocurile de pe PlayStation au, fiecare, câteva zeci de trofee pe care le poți obține atunci când rezolvi câte o provocare, sau o situație mai mult sau mai putin importantă, sau funny. Depinde de joc și de creativitatea dezvoltatorului, însă, ca notă, sunt câteva jocuri care nu au trofeu de platină. Eg. Apex Legends.
Parte dintre trofee se câștigă în campanie – modulul single-player al jocului, pe care îl joci cu AI-ul / PVE. eg. la Battlefield V a trebuit să fac campania pe cel mai mare nivel de dificultate (Hardcore) – , celelalte sunt in multiplayer, acestea fiind și cele mai dificil de obținut, datorită dinamicii jocului. Nu ai modele de urmat ca la single-player. Eg. În Battlefied V ai de eliminat cu un bombardier 5 inimici în timp ce aceștia trag cu anti-aeriene staționare.
Tom Clancy’s Rainbow Six Siege este un joc de tip tactical shooter lansat pentru Microsoft Windows, PlayStation 4 și Xbox One pe 1 Decembrie 2015. Acesta a fost dezvoltat și publicat de Ubisoft, aceeași companie care a lansat și alte serii bune precum Ghost Recon, Far Cry, Assassin’s Creed, ori Watch Dogs.
Game: Rainbow Six® Siege
Developer: UBISOFT
Launch date: December 1, 2015
Trofee: Rainbow Six Siege
Time to platinum: ~130h / level 90 în joc (1.2 kdr, 1.1 wlr)
– Rainbow Six Siege Deluxe Edition – 149.90 lei (jocul + Y1P)
– Rainbow Six Siege Gold Edition – 284.90 lei (jocul + Y1P + Y4P)
– Rainbow Six Siege Ultimate Edition – 464.90 lei (jocul + Y1P + Y2P + Y3P + Y4P)
Y1P = 8 operatori: Frost, Buck, Valkyrie, Blackbeard, Caveira, Capitão, Hibana and Echo.
Y4P = operatorii de anul acesta, precum cei care au fost anunțați recent
Y1P + Y2P + Y3P + Y4P înseamnă că dacă achiziționezi Ultimate Edition vei putea juca cu absolut toți cei 52 de operatori din joc, 26 pentru atac, 26 pentru apărare, plus ceilalți care vor fi anunțati la anul.
Rainbow Six Siege este, la ora actuală, cel mai tactic shooter de pe PlayStation 4. Peste 50 de operatori (caractere cu care joci) împărțiți în mod egal în atac și apărare, purtători de arme, pistoale, gadgeturi, materiale explozibile, camere video și altele din seria asta, pregătiți să dea culoare meciurilor 5vs5 – situații cu ostateci, ori amenințări teroriste cu bombe.
Este jocul care nu îți va plăcea la început. De nicio culoare. Nu am cunoscut pe nimeni căruia să-i placă. Pe toată lumea enervează mecanica – operatorii au un fel anume de a se mișca -, plus că aceștia sunt de 3 viteze diferite. Nu are nicio componentă de arcade, iar realismul te va scoate din rundă din primele 2-3 gloanțe. Ori 1 în cap.
E un joc low-pace cu acțiuni super-intense și scurte, de câteva secunde, în momentele de contact vizual, care te va prinde după 10-15 ore de joc împreună cu minim un prieten. Altfel, se va pune praful pe el până în momentul în care îl vei redescoperi în timpul unui free-weekend (Ubisoft face treaba asta pentru R6S), sau când vei observa alți prieteni de pe PS4 că l-au achiziționat.
Am editat un clip după ce am avansat 70 de nivele în joc (câteva zeci de ore de joc).
Cam așa stă treaba când începi să înveți hărțile și să te prinzi de lucruri.
Fiind un joc PVP (ok, are PVE-uri precum Situations și Terorist Hunt pe care e bine să le faci pentru a învăța rapid ce și cum – eu am jucat 1h ambele) toate trofeele se fac multiplayer, ceea ce înseamnă că lipsa patternelor face ca fiecare trofeu să fie cumva unic obținut de fiecare jucător. Nu sunt două acțiuni la fel, nu poți boosta trofee decât în câteva cazuri. 🙂
Mai bine de jumătate din trofee sunt ușor de obținut, iar tot ce trebuie să faci este să joci și să experimentezi diferite tipuri de arme și muniție, gadgeturi și situații de luptă. Celelalte nu-s neapărat dificile, însă iată câteva idei pentru a-ți fi mai ușor.
🏆 Wrong Number – Kill 10 enemies with Nitro Cell in Casual/Ranked Multiplayer
Mai sunt operatori cu C4 și un telefon pentru detonare, însă Kapkan e o alegere bună. Se mișcă cam greu căci e bartai animalul (speed 1/3), însă îți poți acoperi spatele cu ceva mine pe care le poate monta pe tocurile de la uși.
Ia aminte că dinamita se poate arunca peste masă, în sus – printr-un breach, de exemplu -, pe geam, peste balustrada scărilor etc. Am un prieten care a luat trofeul aruncând telefonul de la maxim 2-3 metri. Vă dați seama intensitate. Cred că le-a nimerit buzunarele. :-))
🏆 Close, But No Cigar – Disable the defuser in 5 Bomb matches in Casual/Ranked Multiplayer
Al doilea trofeu în apărare ca dificultate. Poate fi și provocat, în ideea în care îi lași pe cei din atac să planteze defuser-ul, însă ideea e să ajungi primul la el pentru a-l dezamorsa. Cu calm. Este un trofeu pe care îl faci ușor în squad, deoarece poți fi tu cel care dezamorsează.
Și am ajuns și la cele trei trofee din atac care vă vor mânca câteva ore bune.
🏆 Room Cleared – Get 10 frag grenade kills in Casual/Ranked Multiplayer
🏆 Meat Wall – Kill an enemy with a Breach Charge in Casual/Ranked Multiplayer.
🏆 Senseless – Kill 10 enemies blinded from Stun Grenade in Casual/Ranked Multiplayer.
Operatorul Finka, pe lângă un LMG cu 100 gloanțe pe rundă, are și Breach Charge și Frag Grenades. Nu simultan, dar nu e ca și cum hărțile sunt asemănătoare. Pentru Room Cleared învață să arunci cele două grenade într-una dintre camerele cu bombe în fiecare meci, înainte să intrați peste ei (sau să iasă ei afară peste voi). E doar chestie de obișnuință.
La Meat Wall e puțin mai complicat. Eu l-am lăsat spre final, deoarece mă seca efectiv și nu știam de unde să-l apuc. Mi-am dat seama totuși că pentru acesta ar trebui să funcționeze o hartă mică, cu mulți pereți interiori din lemn și ceva neatenție din partea unui inamic, după care l-am făcut în 2 meciuri, în primul punând breach-ul invers, evident fără niciun impact, deși(!) inamicul era jos și se tot foia lângă mine.
Deși este una dintre hărțile cu probleme (a fost scoasă și reintrodusă în joc prin septembrie 2018), cred că Favela e cea mai bună hartă pentru a obține trofeul Meat Wall. E micuță, mulți pereți ușor de penetrat / spart / explodat, iar camerele sunt atât de mici încât nu-ți vine să stai. Inamicii sunt atât de curioși în apărare încât vin și sparg ranforsările exterioare să vadă ce se întâmplă.
Fix așa:
Sensless va fi un trofeu puțin enervant, deoarece nu ai niciun control asupra lui. Nu știi câți inamici orbiți ai omorât – nu poți decât bănui. Altfel, dacă joci cu prietenii, puteți merge pe atac cu câțiva operatori care au stun grenades și, mai departe, vă descurcați. Sunt 3 stun-uri per operator per rundă. În 3 înși aveți 9 stun-uri. Se va face multă lumină și va fi foarte multă gălăgie pe acolo. :-)))
În cazul în care joci singur, ți-l recomand pe Sledge. E cel mai surpriză operator din joc, ciocanul pe care îl poartă fiind capabil să dea jos pereții neranforsați dintr-o lovitură, după care schimbă automat și destul de rapid pe armă. Iar ordinea e simplă: ciocan în perete, stun grenade pe gaură și forțată incinta, trăgând rapid în tot ce mișcă.
Trofeele de la Ranking Games
Meciurile din R6S sunt împărțite în Casual / Quick și Ranked (există și unranked, la fel ca ranked, însă nu contează pentru a obține un rank, de la cupru la diamant). Casual sunt up to 3 runde, ranked up to 5 (la 4-2 se termină, 4-3 merge până la 5). Trofeele în descrierea cărora scrie “Casual/Ranked” e de preferat să le faci pe Casual. 🙂
Strict pentru Ranked avem următoarele trofee:
🏆 Jack of All Trades – Win 1 round with every original Operator in Ranked
🏆 Master – Achieve Gold Rank
🏆 One Mind – Win 1 match without losing a single round in Ranked Multiplayer
🏆 Perfectionist – Get 5 Flawless Victories in Ranked
Rank primești după primele 10 meciuri, după care fiecare meci te va urca sau te va coborâ. Cel mai jos nivel e cupru, urmat de bronz, argint, aur, platină și diamant, cel mai de sus. Toate trofeele le poți lua în echipe bune, carried – ca să zic așa, însă și singur.
Jack of all Trades e super easy. Master l-am făcut singur astă vară, în sezonul trecut de ranking (e pe sezoane, se resetează, a început un sezon nou de 1 săptămână). Victoriile flowless sunt cele mai frustrante. Am observat că la 3-0 se instalează un pic de oboseală, iar pierderea rundei care urmează se întâmplă foarte frecvent.
Sfat? Ori ai o echipă bună și mergi la sigur (cam rar :P), ori scazi puternic în rank, situație în urma căreia vei beneficia de o scădere a nivelului inamicilor, ceea ce îți va permite să faci câteva meciuri flowless. Eu așa am făcut Perfectionist, după care am primit și platina, fiind ultimul.
Ca notă finală pentru cei care nu au jucat PVP-uri până acum, sistemul de joc e diferit de battle royale, ori alte shootere. Nu o vei lua de la capăt de fiecare dată când ești eliminat, ci aștepți finalul rundei (max 2.5 minute). E foarte orientat către detalii, iar sunetul este un must, zgomotele fiind foarte importante pentru a nu fi luat prin surprindere.
PVP-urile sunt cele mai intense jocuri multiplayer, iar Rainbow Six Siege este tatăl și mama lor.
Operatori
Eu am prins o ofertă de Ultimate Edition în jur de 70-90 lei (nu mai țin minte exact) și am toți operatorii din joc (Y4 included). Sunt, cu tot cu cei doi introduși zilele trecute, 52 de operatori în total, 26 pe apărare, 26 pe atac. Chiar și așa, nu am apucat să joc cu toți, însă am căpătat ceva îndemânare cu unii dintre ei la care m-au atras primary weapons.
Am jucat foarte mult la început cu Kapkan pe apărare. Spre final însă, eram tot un Lesion. Super operator japonezul. Arma este îndeajuns de accurate, nu are un damage distrugător, însă o ajută rate of fire. Iar “cuiele” cu otravă pe care le lasă în urmă sunt foarte la îndemână. Plus că are și o cameră pe care o poartă după el și care poate fi înlăturată doar cu grenada sau patul armei.
Pe atac am jucat cu Fuse (deh, fratele un pic mai debil, însă mult mai înarmat, al lui Kapkan), însă spre final am jucat și cu Finka, Ying, și Hibana, fetele fiind foaaaaarte… nervoase. LMG-uri, stun mini-grenades, breach-uri pentru pereții ranforsați, ce mai, o nebunie. 😀
Am terminat însă jocul cu Capitao și ACOG pe un LMG (am zis să scriu asta să-mi aduc aminte că am jucat cu 2.5x într-un chibrit. ha ha ha). Capitao mi se pare cel mai versatil operator în atac. Fuge 3/3, are 100 gloanțe per rundă, un arc cu ceva foc și fum (două muniții per tip), precum și stun grenades. Iar costumul Elite îl face chiar simpatic. 🙂