5 despre cele mai populare cautari pe Google in 2019. Avem nevoie de eroi?

Posted by

Google a publicat zilele acestea Year in Search 2019 – cele mai populare căutări folosind motorul de căutare. Year in Search are o frecvență anuală, arhiva acestora fiind disponibilă pe trends.google.ro (pentru România). Iată și clipul de anul acesta (worldwide). Stirea pe ProTV, aici.

Revenind la România și cele mai căutate cuvinte cheie de la noi, găsiți aici mai multe detalii, precum și topurile trendurilor, pe diferite categorii: căutări populare, smartpohone-uri, filme, evenimente sportive, versuri, rețete, diete, “ce este” și “cum să/se”.

Am cinci observații.

1. Mi s-a părut amuzant, mulțumesc Google, că, deși apărut din neant pe ultima sută de metri, “cum se calculează aria cercului” s-a clasat pe primul loc al categoriei “cum să/se”, devansând alte întrebări complicate precum “cum se manifestă gripa”, ori “cum se votează”.

Parcă vezi testele PISA aplicate.

2. iPhone este cel mai căutat telefon mobil în România. Mai mult decât atât, îl găsim și pe locul 8 în topul celor populare căutări de anul trecut, fiind devansat de black friday-ul eMag, Răzvan Ciobanu, magazinul online ABOUT YOU, Cameron Boyce, rezultatele la alegeri și… vremea din București.

E singura căutare din IT/C din top 10.

3. La categoria Versuri, în top 3 avem Prohodul și 5Gang cu SOS. Oricum ai da-o, cumva, pare că suntem salvați ca nație. 🙂 Recunosc, din Prohod mai știam câte ceva, însă am căutat sos-ul pe Youtube și am dat peste clipul de mai jos. Cu peste 30M vizualizări.

M vine de la milioane, ceea ce mie-mi spune că cineva a avut piesa asta pe repeat. Mă neliniștește puțin gândul ăsta :-), dar nu neapărat în… cantități industriale.

4. Jamila. O știți, sau ar trebui. Este un exemplu de muncă și pasiune. Jos pălăria. Într-o țară cu show-uri TV culinare super mediatizate, Jamila este singurul nume propriu în topul Rețete, printre clătite, socate, ciorbă de burtă, murături și colivă.

Jos pălăria!

5. Mi-a plăcut mesajul din clipul Google de mai sus. Then you forgive, reconcile and use your heart, your courage and vision to fix, to heal and then, ultimately, to connect, to empathize. […] That living life for something bigger than yourself is a hero’s journey.

Pe larg, aici.

* Photo by Patrick Tomasso on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s