🎥 Cum salvezi o scena dintr-un joc in format video? #playstation4

Posted by

Îmi trebuia informația asta strânsă într-un loc, însă mi-am dat seama că mai sunt cu siguranță și alți jucători care vor dori să-și salveze în format video finalul din Death Stranding, de exemplu, sau o partidă de FIFA 20 în care și-au învins colegii de birou, ori, de ce nu, un ACE în Rainbow Six Siege.

Settings

Sunt două setări pe care le poți face în meniul PlayStation 4 în ceea ce privește clipul video pe care îl poți salva în timpul unui joc. Rezoluția, însă cred că toată lumea ar trebui să salveze 1080p (Full HD), și lungimea clipului, iar aici te poți juca cu timpul de care ai avea cu adevărat nevoie, deoarece te va interesa maxim. 🙂

După 2-3 sesiuni de joc vei avea, să zicem, 10-15 clipuri video în Capture Gallery. Imaginează-ți că ai vrea să le editezi*, prin urmare va trebui să treci cel puțin o singură dată prin clipurile salvate pentru a tăia secvențele care îți trebuie. Clipuri lungi înseamnă mult timp pierdut. Pentru secvențele din campaniile jocurilor va trebui să te înarmezi cu multă răbdare.

* pentru editare poți folosi aplicația SHAREfactory de pe PlayStation 4 (e gratuită), ori poți alege să exporți clipurile video pe un stick și le editezi de pe mobil / laptop, în 1080p.

Altfel, în cazul exemplului pe care l-am ales mai jos, full HD poate înseamna 40-45 MB per jumătate de minut de video, prin urmare trebuie să fi atent la acest aspect și să te gândești că e mai ușor să manipulezi 4-5 clipuri de 30 de secunde, 50 MB fiecare, decât 5 de 5 minute / 0.5GB fiecare. Din toate punctele de vedere.

Exemplul ales de mine este o secvență din Rainbow Six Siege.

Nu ai nevoie de 30 de minute de video, în 30 de minute încap deja două Casual Game întregi, unul după altul. Nu ai nevoie nici măcar de 5, ori 3 minute, afară de vazul în care îți dorești să salvezi o rundă întreagă. 5 minute îți oferă și discuția din Party de la început, plus final cam și elite final pose.

Altfel, 30 de secunde sunt îndejuns pentru a salva orice acțiune pe care ai putea avea-o, acestea fiind de obicei foarte rapide și intense. Din 3 / 3.5 minute cât are o rundă, sunt de ajuns maxim 30′ la final (fără final cam). Poți alege 1 minut pentru un mic bonus, teoretic prinzi și Elite pose. 🙂

Save

Acum, cu setările de mai sus făcute nu îți mai rămâne decât să te joci până ajungi la momentul în care vrei să salvezi ultimul minut, să spunem. Îl cunoști. E momentul acela în care strângi din degetele de la picioare, sau apropii genunchii, ori te impingi în canapea și-ți vine să-ți poleiești controllerul cu aur. Sau tastatura și mouseul, după preferințe. 🙂

În acel moment apeși SHARE o singură dată, aștepți și apeși PĂTRAT când devine disponibil. În acel moment, ultimul minut va fi salvat în Gallery, într-un director ce va purta numele jocului, alături de alte clipuri salvate, ori screenshot-uri pe care ori le-ai făcut (long press SHARE), ori le-a salvat jocul (trofee).

Succes!

Later edit: Din mai multe secvențe video poți edita un clip precum cel de mai jos. 🙂

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s