Doua idei pentru aplicatia de mobil imobiliare.ro

Posted by

Am zis că revin cu un articol în care să dezvolt câteva recomandări pentru aplicația imobiliare.ro. Nu am găsit încă un apartament de închiriat, însă am recăpătat experiență 🙂 și cred că am câteva idei de îmbunătățire a aplicației, care-i vor ajuta cu siguranță pe cei care caută unul.

Ca utilizator, pierzi foarte mult timp în aplicație pentru a putea gestiona rapid închirierea unui apartament. Iar scenariul e simplu: îți setezi niște filtre, după care începi și lucrezi cu inimioarele pentru a adăuga la Căutări salvate apartamentele care îți plac. Până aici totul e perfect.

Situația se complică în cazul în care nu ai găsit nimic în primele două zile, ori ai prins un weekend, din cauza faptului că agențiile imobiliare preiau anunțurile particularilor și le repostează, pe unele uită să le mai scoată, iar majoritatea anunțurilor ascund detalii la care nici nu v-ați gândit.

Și pentru că nu te poți pune cu natura umană și nici organ de control nu ți-ai propus să ajungi de la o simplă aplicație, mai bine modifici codul sursă. 🙂 Iată două idei:

1. posibilitatea de a ascunde o proprietate

Avem scenariul mai sus. Ar fi o mișcare bună să pot “șterge” din filtru / listing apartamentele pe care nu le mai vreau acolo din diferite motive: am fost la vizionare și nu mi-au plăcut, proprietarii nu acceptă cu animal de companie, ori pur și simplu nu-mi place baia, ori mobilierul. 🙂

Astfel, ar fi mult mai ușor de urmărit o căutare salvată.

În căutarea mea sunt, acum, 98 anunțuri, din care 1/3 sunt dubluri, iar în apartamentele din altă treime nu aș locui nici gratis.

Pe ecranul unui iPhone X încap două anunțuri și jumătate, iar aplicația are și un semi-bug, în ideea în care la refresh, sau, câteodată, când revin în filtru dintr-un anunț și-și face refresh, aplicația revine la primul anunț de sus.

Sunt aproape 40 de ecrane în filtrul meu. Patru zeci. La al treilea refresh am luat-o razna, pentru că, ghici ce! După 10 ecrane memoria vizuală îmi joacă juca feste, grație dublurilor, și nu mai știu unde am rămas.

PS. Marcajul «Anunț Nou» e complet inutil. Nici măcar nu mai tresare cineva la vederea lui. E bun doar dacă ai ținut minte un apartament, cum sunt vreo trei prin Iancului care-s repostate în fiecare zi de alte agenții, și te gândești de ce nu s-a închiriat de 1+ săptămână.

PPS. Ștergerea poate însemna și o listă separată, asemănătoare celei pentru anunțurile salvate.

2. posibilitatea de a lăsa un comentariu la o proprietate

Nici nu știți cât de util ar fi asta! Mă explic.

Apartament de două camere în Pta Alba Iulia, fix în rond.

Poziție premium, poze okeish, mă duc la vizionare.

Găsesc un living semi-ingramadit, un balcon a cărui vedere era umbrită de o antenă parabolică cât etajul, o baie pe jumatate ruginită, dar atent ascunsă dupa ușă și un dormitor inutil de mare. Pereți scorojiți pe alocuri.

Fost bordel, voiam sa precizez, livingul având chiar și o urma pe mijloc de la un perete care l-a împărțit pentru o perioadă în două, semn de scalare a business-ului. Iar proprietarul nu avea niciun gând de a igieniza, ori măcar vărui locuința.

Apartamentul nu s-a închiriat, l-am văzut și azi în aplicație, postat de două ori. Succes! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s