Inceput || autoizolare || ziua 1

Posted by

Probabil știți povestea colegului Bogdan. Pe scurt, ieri dimineață a fost internat la Victor Babeș, depistat pozitiv cu coronavirus după un drum în Londra, înainte ca UK să devină una dintre țările în care virusul se răspândește rapid. Aștept rezultatul testului împreună cu alți colegi, însă mă gândesc că dacă nu am apărut în presă până acum suntem ok. Mie mi-au făcut și testul de gripă – am fost depistat negativ, însă rezultatele pentru coronavirus ar trebui să le primesc astăzi.

Se fac 24 de ore de când m-am întors acasă și n-am mai ieșit. Locuiesc singur, am o pisică și mă mai așteaptă încă un minim de 13 zile de izolare, iar după un recensământ rapid mi-am dat seama că problemele cu care o să mă confrunt vor fi provocate de nevoi din prima treaptă a lui Maslow și parte dintr-a doua. Am mai fost în situații asemănătoare, diferența majoră fiind că acum nu ies din casă, am câțiva zeci de metri în care o să-mi desfăsor activitatea și nici nu am vreo posibilitate de a putea face un minim de predicție la ce va urma.

Am ceva provizii care nu cred că o să-mi ajungă 2 săptămâni (nici pentru Micky), nu am de băut decât pentru 5-6 zile (fără alcool :P), n-am termometru(!), nu am pastile în afară de vitamina C (nici nu-mi dau seama dacă ajută) și ceva painkillere (eventualele dureri de dinți) pe care le aveam în rucsac, însă am câteva idei cum voi rezolva lucrurile astea. Voi mai avea o reală problemă cu gunoiul, în câteva zile, însă cel mai probabil îl voi depozita pe balcon până la altă soluție.

Tușesc sec de două zile, mă doare capul, nu cred că am temperatură (nu am găsit un termometru nici la Balș, nici farmacie, iar online au cam dispărut – este una dintre prioritățile mele de astăzi), însă mă simt obosit. Am dormit destul de puțin în ultimele două nopți, iar majoritatea timpului l-am petrecut online cu colegii, urmărind știrile, reprogramând meetinguri (online), și la telefon cu cei cu care am intrat în contact mai mult de 1-2 minute, în ultimele două săptămâni. Ca divertisment, m-am jucat pe PlayStation. 🙂

La birou înseamnă… Whatsapp, toți colegii mei fiind auto-izolați la domiciliu. Și, cum nimeni nu știe cum vor evolua lucrurile, am luat decizia să facem publică povestea asta prin care trecem. Nu suntem singuri în situația asta, insă împreună putem răspunde la mult mai multe întrebări apropo de organizarea din următoarea perioadă. Intrați pe linkul de mai sus, sunt câteva resurse în comentarii și idei, nu neapărat legate de munca remote.

Sfaturi nu am (nu am mai trăit așa ceva :)), altele decât cele recomandate de autorități, pe care le vedeți pe TV la maxim 30 de minute (iginenă maximă, limitarea expunerii), plus un îndemn la CALM. Nu e o situație comună, vorbim despre o pandemie globală cu o răspândire extrem de rapidă și decese pe segmentul 60+. Nu e un test, nu e o joacă, este un momentul în care ar trebui să luăm în serios ideea de responsabilitate. Dacă te panichezi nu ajută pe nimeni. Dacă dai share la toate informațiile care ție ți se par logice, nu ajută pe nimeni. Dacă alergi acasă, la părinți, nu ajută pe nimeni. Dimpotrivă, poate înrăutăți o situație a cărei desfăsurare nu o poți controla.

Eu am să încerc să revin cu info din experiența mea.

Stay online, stay safe.

PS. Întrebări, soluții sau îmbărbătări pentru Micky în comentarii. 🙂

16 comments

 1. Pentru moral poate ajuta sa te apuci de niște cursuri online cele pe care le amanam mereu din lipsa de timp 🙂 Sanatate maxima!

  Like

 2. Mai usor cu munca si ia mai in serios odihna. Sistemul imunitar trebuie lasat sa lucreze pentru a te face bine, insa daca nu te odihnesti si daca pierzi orele de somn, nu faci decat sa te sabotezi singur.
  Mai usor cu statul la tv, jocuri, telefon, meetinguri.

  Un prieten!

  Like

 3. Poate un daily vlog – ca pe vremuri – despre modul in care evolueaza situatia si cum te adaptezi la toata situatia asta de autoizolare

  Like

 4. Hei Costin,

  E super ideea ta, e super ca impartasesti asta cu noi toti. Suntem alaturi de tine. Ar fi super daca ne-ai putea da update-uri zilnice, si cu starea, si cu activitățile pe care le faci, cu tot.

  Sanatate multa

  Like

  1. Bună, Ana. Mulțumesc. Am o mică pauză de scris consecvent, iar timpul nu este neapărat prietenul meu zilele acestea. Nici eu nu știu prea bine ce ar trebui să fac, citesc destul de mult zilele acestea, sharuiesc ce e mai important. Stay online, stay safe. Tks!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s