Despre testele pentru Covid-19 || autoizolare || ziua 2

Posted by

A trecut și a doua zi, însă și ceva dintr-a treia.

Încă nu am rezultatele. Am sunat și ieri, am urmărit presa să văd dacă mă pot identifica printre cei anunțați și m-au trecut toate apele când am auzit la TV “bărbat din București, în vârstă de”.  Nu s-a potrivit vârsta, iar eu mi-am adunat stomacul din gât și l-am așezat rapid la locul lui. Nu e pentru prima oară când aștept un rezultat medical de o gravitate mare, însă este pentru prima oară când îl aștept pentru mine. Cretină senzație.

În urmă cu vreo 5h am reușit să vorbesc la Balș. Rezultatele testului meu sunt gata, doar că nu mi le poate transmite prin telefon și că va trebui să sun la un număr de telefon al DSU DSP la care se centralizează toate rezultatele testelor. Am sunat, ale mele încă n-au ajuns acolo, mi-au cerut un nr de tel. Am fost sunat înapoi de la DSU DSP (altă senzație mișto! NOT!), ulterior, căci au promis, și mi-au reconfirmat că rezultatele mele nu au ajuns încă la ei și să stau liniștit. Nu erau obligați cu nimic să facă asta. ❤

Vreau să menționez un lucru. Medicii și cei de la DSU DSP sunt super ok. Înțeleg poate mai bine ca oricine grativitatea și încearcă să facă față asaltului și să informeze corect pe toată lumea. Dacă ați făcut un test, ori urmați, păstrați-vă calmul. Suntem deja câteva sute, cred, care au făcut testul. Durează câteva ore până se obțin rezultatele și până se centralizează. 

Acum… din ce-mi dau seama, până să ajugă cei de la Balș la testul meu pentru analiză și rezultat, au trecut 48 de ore. Timpul care se scurge acum reprezintă traseul de la Balș la DSU DSP. Nu știu cât va mai dura, însă ce vreau să spun este faptul că ceea ce vom afla noi astăzi (din presă și TV), sunt, de fapt, rezultatele la testele care s-au făcut miercuri.

Cumva, raportarea oficială este decalată cu 48+ de ore, în momentul ăsta, la testele făcute la Balș.

Și, pentru că am tot primit întrebări pe tema asta a testelor care se fac, iată câteva idei:

 • testele sunt gratuite
 • dacă ai simptome și a) ai venit dintr-o țară afectată sau b) ai avut contact cu cineva care are COVID-19, sună la 112 sau telverde – 0800.800.358 – pentru a vedea ce e de făcut pentru a ajunge să faci un test
 • dacă nu ai simptome, însă ai atins unele dintre punctele de mai sus, autoizolarea este o soluție bună de prevenire. cu calm, nu e sfărșitul lumii.
 • NU sunați aiurea. Sunt oricum depășiți.

Testele arată ca în imaginea de mai jos. Sunt 3 la mine deoarece am fost testat și pentru gripă. Procedura e simplă, însă va exista un disconfort. Ți se recoltează mucoasă de la baza nasului și din gât, prin introducerea acelor bețigașe. La nas este cel mai mare disconfort. Senzația de vomă e cunoscută și te aștepți la ea când îți recoltează din gât.

Între timp România a sărit de 80 de oameni depistați pozitiv cu coronavirus. La TV se vorbește despre asta în toate emisiunile live și știri. E haos, însă cumva este generat tot de noi.

Truth to be told, nu avem un istoric tocmai pozitiv despre autorități și momentele de criză, însă cred că în acest caz trebuie să avem o raportare comună. Iar experiența mea directă îmi spune că medicii și DSU sunt pe poziții și fac tot ce pot. NU abuzați.

Urmăriți surse oficiale (apar la Știrile ProTV de la 19 dacă nu știți unde să vă uitați pe internet), nu mai dați share pe rețelele sociale la știri de pe site-uri dubioase chiar dacă informațiile de acolo vi se par logice. De asemenea, cred că putem lăsa glumele și meme-urile pentru la vară. Nu văd niciun amuzament cu maști pe sticle de bere și site-ul ăsta.

Pentru protecția voastră și a noastră, a tuturor, urmați recomandarile pe care le vedeți pe TV la maxim 30 de minute (iginenă maximă, limitarea expunerii). Cu calm.

——————————————–

La birou ne-am reorganizat destul de natural pe Whatsapp / Slack și Meet / Hangout, am avut câteva meetinguri (online) și am continuat proiectele în desfășurare. Colegii mei sunt bine, încercăm să ne și organizăm să avem cu toții necesarul pentru a nu ieși din casă, însă să ne și aliniem cu raportarea situației noastre către autorități.

Ca entertainment, noi am schimbat câteva idei apropo de ce-am putea face. S-au dat pe WhatsApp aplicații de meditație, filme, o sursă de cărți, iar unui coleg îi face cu ochiul un PlayStation (e reducere zilele astea). Nu că am avea neapărată nevoie acum, fiind non stop pe telefoane și laptop, însă la finalul zilei rămâi oricum singur, sau în 2, 3, 4 (unii au și copii), și nu poți discuta non stop despre COVID-19.

Eu m-am jucat pe PlayStation. Rainbow 6 Siege are un nou sezon, Call of Duty: Modern Warfare a lansat un battle royale demențial. #fyi, n-am avut cine știe ce rezultate, iar asta ca să nu zic că am mâncat bătaie maxim. Recuperez și vă țin la curent. Ha ha.

Sunt în curs de rezolvare cu termometrul, am făcut o comandă online de mâncare pentru pisici și un pahar filtrant pentru apă (mi se pare cea mai bună soluție în condițiile date) care-mi va ajunge mâine la ușă și am să păstrez apa îmbuteliată (am două bidoane de 5L de apă plată).

N-am apucat să răspund la toate mesajele primite pe Whatsapp și Messenger. Mulțumesc pentru și scuze. Seara ajung destul de saturat de tema asta și nu am mai avut răbdare să povestesc cu toți ce și cum, sau să cer ajutor. Încerc să-mi prioritizez colegii și prietenii cu care m-am văzut zilele acestea (toți suntem izolați) înainte de orice.

Micky e ok. 0 stres. Îl bănuiesc că nu se uită pe Facebook. 🙂

9 comments

 1. Asteptam update-uri, sper sa fie bine.
  Super logica idea cu raportarea intarziata cu 48h, nu m-am gandit la asta.

  Like

 2. Sanatate, Costine! Si tie, si noua, tuturor.
  (Pacat ca nu mai exista Yahoo Messenger, altfel faceam o bila, ca pe vremuri. Garantez ca ai fi castigat.)

  Like

 3. Chiar mă gândeam când am auzit știrea. De fiecare dată fac un mic inventar: cine ar putea fi dintre cunoscuți? Doamne ferește!
  Numai bine și sănătate îți doresc!

  Like

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s