#ajutorspitale – alaturi de cei din linia intai || autoizolare || ziua 6

Posted by

Mulțumesc din suflet pentru ajutor. Un astfel de gest umanitar ne întinde o mână de ajutor și nu ne simțim singuri.

Este un mesaj din partea managerului unui spital din Mureș primit de către echipa care centralizează nevoile spitalelor prin platforma #ajutorspitale. Alături, o listă în 9 puncte detaliază necesitățile instituției sanitare: diferiți dezinfectanți, săpun antibacterian, halate de unică folosință, măști de vreo trei tipuri, combinezoane, mănuși și încălțări.

#ajutorspitale este o inițiativă ce-și propune să adune antreprenorii din țară care pot și doresc să se implice ACUM în conectarea și rezolvarea problemelor din linia întâi cauzate de coronavirus în România. Este inițiată și susținută de organizații de business și companii din București, iar colegii mei discută deja cu alți parteneri pentru a se alătura acesteia. Comunicatul de presă îl găsiți aici.

Nevoile sunt foarte diferite, de la paturi, mese de tratament, brancarde, ori paravane de intimitate, până la diverși dezinfectanți, ori materiale sanitare precum combinezoane, halate impermeabile, mănuși și măști. În acest moment, pe langă Mureș, alte spitalele din Suceava și București au nevoie de noi, iar primul #ajutorspitale se întâmplă deja la Sinaia:

– o firmă din Craiova, al cărei obiect de activitate este fabricarea de porți metalice, și-a dat seama că ar putea confecționa paturi pentru acest spital, așa că a trecut la acțiune imediat și în doar câteva zile va avea gata tot necesarul solicitat. De această adaptare a liniei de producție ar putea profita și alte spitale cu nevoi similare.

– o companie din Ploiești a preluat solicitarea de apă îmbuteliată, deși nu era în obiectul ei de activitate, a căutat și a găsit un distribuitor care poate livra repede, așadar a comandat toată cantitatea necesară, pe care o va dona spitalului. În felul acesta s-a evitat intermedierea de bani, care poate fi anevoioasă și greoaie din punct de vedere legislativ.

Dacă nu știi cum să ajuti, trimite mai departe pe rețelele de socializare link-ul de mai jos. Noi am formulat astfel. Povești ca cea din Sinaia trebuiesc replicate, iar mulțumiri ca cele din Mureș onorate. Medicii nu sunt singuri în toată nebunia asta.

🔗 ajutorspitale.entreprenation.ro

150h+ indoors and counting. All good.

Stay online, stay safe.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s