O saptamana mai tarziu || autoizolare || ziua 7

Posted by

Astăzi la prânz am împlinit 7 zile de autoizolare. Conform statisticilor oficiale sunt aproape 25k de români monitorizati la domiciliu, însă cifra celor care stau acasă crește considerabil dacă luăm în considerare autoizolarea, plus faptul că apar și primele șomaje tehnice.

Am să închei aici acest mini-serial al autoizolării. Nu mă opresc din scris, doar lărgesc puțin aria. Înainte însă, am să trag câteva concluzii după prima săptămână în care România a urcat de la 24 la 260 de pacienți cu covid-19 și are deja 19 cazuri vindecate printre care și colegul meu Bogdan.

Pe plan internațional, din păcate, situația nu mi se pare că stă prea bine. Italia înregistrează încă din weekend sute de decese în fiecare zi, în timp ce se situația pare că escaladează și în Spania și Franța, unde au crescut rapid numărul de pacienți în stare critică, însă și al deceselor. În Moldova s-a înregistrat un deces.

Concluzii după 7 zile?

Sport. Trebuie să mă organizez să fac mișcare, altfel nu știu ce aș putea face în următoarea perioadă cu durerea de genunchi și a încheieturilor de la picioare. Și am început de ieri, în ideea în care de 2-3 ori pe zi fac geno, flotări și abdomene. Câte una din fiecare, câte două, până la 5.

Azi am febră musculară. Logic. 🙂

Odihnă. Somnul este iarăși o componentă importantă, deoarece ești tentat să mai faci câte ceva, oricum ești acasă. Eu n-am mai ajuns în dormitor, de exemplu, adormind în fiecare seară pe canapea, în living. Am să schimb asta azi. Sper să nu mi se pară că am plecat în city break, sau ceva.

Alimentația. Aici este mult mai tricky, cel puțin pentru mine. Nu sunt cea mai ordonată persoană în direcția asta și cred că va fi zona (research, cumpărături, gătit) care-mi va ocupa destul de mult timp în perioada următoare. Nu e rău, ne adaptăm, creăm obișnuințe noi.

Cumpărăturile par ca în Death Stranding, îmi lipsește doar o hologramă cu mine în fața ușii și sunt acolo. Au ajuns la mine la ușă 2 curieri și un prieten săptămâna asta. Nu i-am văzut la față. I-am rugat la telefon să-mi lase coletele în fața ușii, ne-am mulțumit, am ieșit eu în 2-3 minute să le iau.

În 7 zile am produs două pungi de gunoi pe care le-am depozitat pe balcon. Nu știu ce pot face cu ele acum, mă gândesc însă că după încă o săptămână aș putea ieși din casă cu mănuși și mască, pe care, eventual, să le arunc la intrarea în casă. Nu știu. Depinde și de cum va evolua situația din România.

Activități. Aici am limitat destul de mult săptămâna asta, din lipsă de chef și focus pe organizare și job. Mă uit pe Youtube sau citesc înainte să adorm și m-am mai jucat pe PlayStation, unde am un grup de prieteni mișto. Nu am o ordine în ceea ce privește activitățile, le fac când nu mai sunt în stare de nimic altceva.

Emoțional sunt ok. Îmi dau seama că va fi o provocare și în zona asta, însă nu-mi fac griji. Am mai trăit în ultimii doi ani experiențe în care am fost singur, iar contactele au fost limitate la 1-2 persoane. Și, oricum ai privi lucrurile, îți este mult mai ușor când autoizolarea este o alegere (și poți să-ți desfășori activitatea profesională).

Activitatea profesională. Asta este provocarea tuturor în izolare. Mie îmi place să vin la birou, să vorbesc cu colegii, să mă văd cu partenerii. Altfel, tot ce fac poate fi făcut și remote. Cumva, am ajuns la visul meu din copilărie, să muncesc de oriunde din lumea asta. Iar astăzi oriunde este într-un bloc lângă biserica Delea Nouă din București. 🙂

175h+ and counting.

Tu câte ore de auto/izolare ai? Ce faci seara? Câți sunteți?

Stay online, stay safe.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s