Am incheiat etapa (auto)izolarii, urmeaza cea de distantare sociala || autoizolare || ziua 15

Posted by

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, cititori de costin.ro, am un anunț important pentru țară. Acest corp superb, crescut în libertate câteva decenii :), a ieșit astăzi din casă pentru a se prezenta la medicul de familie în scopul obținerii avizului epidemiologic care îmi servește pentru, citrez, “intrare colectivitate”. Îmi mai trebuie un dosar cu șină, pe care să scriu covid-19 și să adaug și declarațiile pe propria răspundere pe care le completez de fiecare dată când ies din casă.

* Foto: Bărbat în fața Policlinicii Vitan, martie 2020

Pentru cei care au deschis mai târziu monitoarele pe acest blog, astăzi am împlinit 15 zile de când nu am părăsit domiciliu, intrând în autoizolare după contact cu pacientul 24 și efectuarea unui test de covid-19. Între timp rezultatele testului meu au ieșit negative, Bogdan a ieșit din spital, atât el cât și familia lui sunt bine, iar viața-și continuă cursul în cu totul alte norme: avem o stare de urgență declarată, guvernul dă ordonanțe militare după ordonanțe militare, iar de azi se iese destul de greu din casă, cu declarații pe propria răspundere și adeverințe de la muncă.

Revenind.

800m dus, 800m înapoi. Destul de pustiu prin sectorul 3, nu am întâlnit multă lume pe stradă, cred că am văzut maxim 20 de persoane. Prin Pta. Alba Iulia și pe Bd. Unirii, alteori pline de mașini și trecători, bătea vântul, și la propriu și la figurat. Persoane în vârstă nu am întâlnit. Majoritatea erau persoane de sex feminin. Cu toții însă ne-am evitat ca doi poli de același fel de pe magneți diferiți. Nu glumesc.  Când am revenit, inclusiv la intrarea în bloc s-a întâmplat să mă întâlnesc cu vecini și ne-am așteptat unii pe alții până a introdus fiecare codul pe interfon și a intrat sau ieșit.

Am dus gunoiul! A fost cel de-al doilea drum pe care l-am făcut afară din casa. Am dus jos 4 pungi mari de gunoi pe care l-am generat în 2 săptămâni în situația în care nu am ieșit deloc din casă. Ca sfat, o colegă a venit pe grupul de Whasapp cu ideea de a spăla recipientele (eg. conserve, sticle, ambalajele de plastic de la iaurturi etc) de mâncare înainte de a le arunca la gunoi și depozita pe balcon. Bună idee, te salvează de mirosuri și ceva specii noi care se pot dezvolta de la sine. 🙂

Dar asta nu e tot! cum ar spune vocea de la teleshoping. Am completat iar o declarație pe propria răspundere și m-am dus în excursie la Mega după fructe și lactate. Și-am luat să fie. 🙂 Puțină lume la Mega-ul de lângă biserica Delea Nouă, dar chiar și așa m-am întâlnit cu un prieten, salvare pentru mine deoarece nu aveam cum să plătesc. Mulțumesc Revolut, revin pe tema asta, Orange Money.

La ieșire am observat că se formase coadă în fața magazinului. 3 persoane. Distanța 1.5m între ele. În Mega eram aproximativ 15 persoane, plus personalul. Puțini purtam măști, toți purtam mănuși. Am observat că au montat geamuri verticale la case, pentru a nu avea contact direct cu personalul, și, sincer, m-am simțit mai în siguranță, după toate evitările pe care le-am executat cu toți ceilalți pe care i-am întâlnit astăzi.

Urmează o perioadă în care voi rămâne la fel de izolat, insă, cumva, este o ușurare că pot să-mi fac cumpărături la piciorul blocului și pot duce gunoiul. Între timp, cifrele răspândirii coronavirus in Europa își continuă creșterea exponențială, Spania a ajuns la același nivel tragic ca în Italia, Franța este aproape acolo, estimez 3-4 zile distanță, iar UK și Germania par că vor urma același scenariu. Sper doar să se termine cu creșterea exponențială și să îndoim graficul. În România cifra neagră este 17.

Stay online, stay safe.

PS. Toată distracția m-a costat 3 măști și 3 perechi de mănuși, câte una pentru fiecare drum.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s