trei saptamani mai tarziu || autoizolare

Posted by

Au trecut mai bine de 21 zile de autoizolare. Trei săptămâni în care situația Covid-19 în România a evoluat de la cazul 24 la 115 decese, o stare de urgență, 4 decrete militare, Suceava în carantină, întreruperi de activitate și peste 150k persoane concediate, șomaj tehnic pentru alte peste 800k, precum și destule semne că situația nu dă niciun semn de îmbunătățire. Dimpotrivă. Lipsa de educație, empatie, responsabilitate și asumare este foarte posibil să ne schimbe radical în următoarele luni. Pe toți.

Momentan suntem în etapa asta:

Pe plan internațional situația a avansat într-un ritm care a devenit destul de alert săptămâna asta. A intrat în jocul morții și USA, a explodat Franța, iar în UK, Spania și Italia înregistrează deja între 500 și 1000 de decese în fiecare zi. Azi, numărul pacienților cu covid-19 a depășit 1 milion la nivel mondial, numărul de decese a sărit de 50.000, iar cazurile critice au ajuns la 40k.

Este îngrijorător.

Soluția de este în continuare izolarea socială, ieșitul din casă satisfăcând în perioada asta doar primele două trepte ale lui Maslow, în timp ce bătălia reală este, de fapt, în treapta a treia.

Stay home, stay safe.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s