Cand telefonul tau din buzunar poate ajuta oamenii de stiinta in lupta impotriva Covid-19

Posted by

O altă veste bună de săptămâna asta vine din partea Vodafone România, care, prin intermediul DreamLab, aplicație pentru telefoanele mobile smart dezvoltată de Fundatia Vodafone Australia, sprijina (și) lupta impotriva COVID-19, în parteneriat cu oamenii de stiinta de la Imperial College London. Aplicația deservește și cercetări pentru soluții de tratament pentru cancer în fazele 3 și 4.

🔗 Download: Android | iOS

Aplicația funcționează pe același principiu explicat în articolul de aici, în care semnalam o acțiune inițiată de cercetători de la Stanford University din California. Pe scurt, fiecare dintre noi poate sa contribuie la accelerarea studiilor pentru gasirea unor tratamente impotriva virusului COVID-19, prin punerea la dispoziție a puterii de calcul pe care o deținem.

Aplicația este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Are câteva secțiuni pe care vă las să le descoperiți singuri, însă vă semnalez Projects (a doua din meniu), unde puteți alege Covid-19 ca proiect în care să vă implicați (default vine cu cercetări de combinații de medicamente pentru tratamentul fazei 3 în cancer).

Ce poți face practic? Descarcă aplicația, deschide-o, mergi în a doua secțiune și selectează Covid-19, pune telefonul la încarcat și, din prima secțiune (The Lab), apeși butonul Power DreamLab, moment în care telefonul tău va lucra și pentru situația asta în care ne aflăm cu toții.

O poți activa seara, când lași telefonul la încarcat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s