Despre emotie si continut online

Posted by

Am avut o discuție cu Cornel Ilie într-una dintre edițiile Live pe care le moderez pe pagina de Facebook a 2Performant despre emoția pe care o poate transmite un act artistic muzical, însă am și extins-o, împreună cu Marius Manole, după live-ul de ieri, la conținutul video disponibil online în această perioadă de distanțare socială, în care stadioanele și sălile de spectacole sunt închise.

Eu apreciez mult vulnerabilitatea și oamenii care nu se sfiesc în a transmite ceea ce simt. Arată curaj și asumare, iar pe mine mă dezarmează complet. Îmi accesează empatia, îmi trezește respectul și mă poartă usor printr-un proces sănătos de cunoaștere. A lor, a mea. Este principalul motiv pentru care, de exemplu, îmi plac foarte mult artiștii noștri de peste Prut: The Motans, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Mihail Sandu și alții.

Căci aici voiam să ajung.

Spre deosebire de sclipiciul pe care o parte (măricică) din artiștii de la noi l-a împrumutat de peste ocean, cei de peste-un râu nu se sfiesc în a se juca cu vulnerabilitatea și îi iubești pentru emoția primară pe care o transmit. Nefiltrată. Iubirea? E ca un august nebun, seară de seară. Durerea e… durere, soro. Doare până la sânge, dar te poți bandaja și spera, chiar dacă ai inima schioapă. Sau îți trăiești anxietatea. Nostalgia și apartenența? Te iau în brațe și te duc unde nici nu vezi cu ochii. Chiar și-n vise.

Acum, acest lucru putem să îl extrapolăm în această perioadă și la explozia de conținut video din zona oamenilor de TV, a actorilor, a comedianților etc. Mi-a plăcut maxim Discutabil, de exemplu. Diferă mult față de orice s-a mai produs online, nu? Mă deconectează Live-urile cu Costi Diță și Bobonete – sper să fi gustat îndeajuns încât să nu se oprească, mă amuz teribil la Jos Bălăria, proiectul online al Ilonei Brezoianu, și urmăresc online meditațiile virale ale lui Andi Moisescu.

Iar oamenii ăstia vin cu alt vibe în online. Cu naturalețe și curiozitate. Și nu se sfiesc să le transmită și nici nu le ascund după false măști vesele, în camere de hotel, vacanțe, ori setup-uri perfecte.

Creativă perioadă pandemia asta, nu vi se pare? 🙂


Btw. Covidel, anyone? 😂

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s