Facebook forteaza trecerea la noul layout

Posted by

După cum, cel mai probabil, o mare parte dintre cei care citesc acest blog știu deja, Facebook a lansat în toamna anului trecut un nou layout, în versiune Beta, layout care, cumva, aduce pe laptop / desktop (într-o variantă adaptată) un design de mobil, foarte ok și prietenos pentru end-user. Problemele apar dacă folosești Facebook ca platformă de comunicare în munca de zi cu zi, precum publisherii, agențiile, creatorii de conținut, ori companiile.

Long story shot, ieri am trecut definitiv, sau am crezut că e definitiv, pe noua versiune Facebook, cea veche fiind plină de broken links în secțiunea de video (înregistrat sau live), plus mega-buguită în ceea ce privește funcționarea multor procese, inclusiv inițierea unei sesiuni live. Am crezut, deoarece, azi, pentru live-ul cu Jamila, Selly și Bogdan de la Graffiti PR, a trebuit să revin pe versiunea veche și să accesez astfel o secțiune din layoutul nou.

Cumva, sentimentul meu este că Facebook forteaza mult zilele acestea adoptarea noului design. Urmează cel mai probabil și alte update-uri pe partea de Live, Evenimente și Grupuri, și cred că toate aceste update-uri sunt dezvoltate pe o nouă structură, ceea ce, în perioada asta, a cam dat toate procesele peste cap datorită propagării progresive a modificărilor. Îj plus au lansat și Messenger pentru Desktop, iar versinea de mobile va fi mult îmbunătățită.

Nu am neapărat sfaturi, însă recomandarea mea pentru cei care întâmpină dificultăți zilele acestea și mai primesc mesaje de genul “Sorry, this content isn’t available right now”, deși este vorba de propriul live, activ!, să încerce ambele variante ale Facebook. Switch-ul de la o versiune la alta se face ușor, din ultimul meniu din dreapta sus, indiferent de versiune, în partea de jos a acestuia, după expandare.

Ca observații suplimentare, să aveți în vedere faptul că Studioul de Creație / Creator Studio nu funcționează pentru toată lumea, ori are module incomplete, precum noul layout de inițiere a unei secțiuni live care este la fel de indisponibil pentru o parte dintre utilizatori. Plus faptul că au apărut funcționalități noi, ca de exemplu posibilitatea de a iniția o sesiune live pe mai multe pagini de Facebook simultan prin adăugarea celui care inițiază sesiunea cu rolul de Editor.

Nu îmi dau seama dacă-s în primul val cu treaba asta, deoarece înțeleg că nu toată lumea beneficiază de opțiunea asta, însă reglează foarte mult riscul pe care administratorii de pagini de Facebook și-l asumau în momentul când făceau legătura dintre două pagini, dând astfel drepturi tuturor editorilor și administratorilor la funcționalitățile ambelor pagini.

Cu grijă deci (că tot au lansat-o ca emote), tutun, răbdare și multă prezență de spirit in live-uri, când lucrurile o iau razna tehnic, zic. Căci o vor lua la un moment dat. 🙂

Photo by Pop & Zebra on Unsplash

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s