FB Shops, magazine online pe Facebook, Instagram, Messenger si WhatsApp

Posted by

Zilele aceastea, Facebook bagă cărbuni pe toate planurile. Avem layout nou care intră forțat de câteva săptămâni deja, avem features noi și interesante pe partea de Evenimente (încă nu-mi dau seama ce se poate face exact, roll-out-ul nu e complet), modificări la Live-uri, iar acum  tocmai ce a anunțat Shops, un update ce-ți poate transforma din câteva clickuri pagina de Facebook și contul de Insta într-un magazin online.

Conform Facebook, Shops va ajunge și pe Messenger si WhatsApp.

Eram, sincer, puțin entuziasmat de chestia asta, până când Bogdan a editat postarea link-uită mai sus, scriind așa: “daca Facebook pentru publishing a insemnat…, atunci Facebook pentru ecommerce va insemna…”. Și m-au năpădit amintirile, peste experiența din lunile acestea, cu paginile, live-urile și conținutul video. Și mi-a dat cu virgulă. 🙂

Soluția este destinată busines-urilor mici sau aflate la început, dar mă gândesc că ar putea fi folosită și pentru a promova magazinul propriu,. Cred însă că magazinele online tradiționale / cunoscute vor avea cel mult o extensie în Facebook Shops, eg. câteva produse care merg bine și pe care le va putea promova și vinde rapid în social media sau pe cele două canale de mesagerie instantă.

Anyway, trăim, vedem. Mi se pare totuși impresionant volumul de update-uri din perioada asta, iar Facebook pare că se adaptează rapid la ce trăim și ce va urma să trăim. Sunt interese mari. :))))

4 comments

  1. Oare cum va fi Shop pe Whatsapp? Pe Facebook si Instagram mai intelege lumea, dar pana si pe whatsapp…cei de la Facebook vor sa puna monopol pe orice..

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s