Streamyard.com // platforme online pentru LIVE-uri pe Facebook si Youtube

Posted by

Dacă ești în căutarea unei platforme online pentru a trasmite live o dezbatere sau un interviu organizate de tine, platformă pentru care să nu trebuiască să faci un curs pentru a o utiliza 🙂 și care să ofere și opțiuni de branding, streamyard.com este cea mai bună opțiune atm.

Am făcut câteva teste pe cefaci.online când foloseam clickmeeting pentru primul sezon Influencer Marketing LIVES și mi-a plăcut maxim. Mi-a scos din cap și varianta cu OBS care, practic, la mine cel puțin, ar veni și cu un cost suplimentar de PC cu Windows.

Nu mai detaliez ca în cazul articolului pentru clickmeeting, nu cred că e nevoie de așa ceva. Am să mă rezum la câteva buleturi, ca la corporație, și pe lucrurile care-s mișto la platforma asta, dar și singurul lucru care îmi lipsește pentru a-mi fi perfectă. 🙂

Ce-mi place?

  • access. accesul se face printr-un URL, nu necesită autentificare, iar aplicația oferă și o antecameră, vizibilă doar pentru cel care a inițiat sesiunea. setările pentru participanți sunt minime: acces la video și audio pentru device-ul pe care-l folosesc (telefon mobil, laptop, desktop etc).
  • branding. platforma permite afișarea următoarelor elemente grafice: logo (img), burtieră (text), crollbar (text), background (img, necesară pentru cadrele în minim 2, în care nu sunt cropuite feed-urile participanților), precum și numele invitaților.
  • community. platforma permite preluarea comentariilor de pe Youtube (în mod automat) și Facebook (e necesară accesarea streamyard.com/facebook) în stream, pentru a le putea afișa pe ecran în timpul live-urilor. Atenție! Nu funcționează prin RTMP.
  • distribution. permite distribuția streamului pe toate platformele mari precum Facebook, Youtube, LinkedIn în toate formele (profile, grupuri, pagini etc), plus RTMP (asta-ți permite, de exemplu, să poți distribui stream-ul simultan pe mai multe pagini, prin Facebook, stream operat de un administrator comun al acestora).
  • record only. platforma poate fi operată și fără live-uri, permițând descărcarea în format HD a clipului video. De aici mai departe, FCPX sau Adobe Premiere vă poate ajuta pentru a edita cum doriți acel clip și posta pe IGTV, Youtube, Facebook etc.
  • share screen. te poți juca și cu share screen (un hack mișto este că poți avea și fundal sonor cu un share screen pe o instanță de chrome pe care să ai deschis, de ex, soundcloud.com, cu un playlist cu melodii pe care le poți folosi în live-uri pe rețelele sociale fără probleme de copyright.

Ce nu-mi place?

  • îmi lipsește acel marcaj de la clickmeeting care afișa un contur subțire, de culoare verde, în jurul feed-ului  celui care vorbea.

Platforma poate fi operată gratuit în limita a 20 de ore de stream lunar (îndeajuns, zic), fără opțiuni de branding și oferă două planuri, 25 și 50 euro, diferențele dintre ele fiind posibilitatea de a avea mai multe destinații finale (eg. live-uri simultane pe Facebook, Youtube și LinkedIn) și de a putea înregistra, pentru ca secvențele video să poate fi utilizate ulterior.

Easy peasy lemon squeezy. Succes! 🙂

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s