Customizarea feedului video pentru Meet, Zoom, ori Streamyard

Posted by

Zilele trecute am primit o invitație pentru a testa mmhmm, o soluție de customizare a feed-ului video pe care-l poți folosi – de pe dekstop / laptop – în sesiunile de Zoom sau Meet, ori cu platformele de genul Streamyard, unde conectarea la stream se face din browser. Te poți înscrie pentru o invitație la această adresă.

Invitația era însoțită și de un link de download, iar aplicația pe care am instalat-o are câteva setări ușor de urmărit (fundal, share screen și prezentatorul). Din acel moment, la conectarea cu una dintre platformele mai sus amintite am putut alege mmhmm ca sursă video în locul camerei de pe laptop, ori a DSLR-ului de la Canon.

* Apropo de prima sursă video din screenshot, dacă ai o camera DSLR de la Canon citește mai multe despre EOS Webcam Utility Beta în cazul în care vrei să o folosești pe post de webcam pentru a beneficia de tehnologie, însă și claritatea obiectivlelor foto.

Și să presupunem că te-ai întors din Vamă și începi o nouă săptămână la birou, #wfh. Ce-ar fi mai tare pentru primul meeting cu colegii la care vei participa decât să ai, pe fundal, un clip cu plaja dimineața, pe Bolero de Ravel? Ori, dacă video e hardcore, o fotografie din Expirat?  🙂

Ce voiam să zic, de fapt.

Îmi place mult cum se mișcă zona de streaming video în perioada asta. Tehnologia a devenit destul de accesibilă; vezi, de exemplu, Streamyard, o platformă online cu ajutorul căruia poți face și regie și transmisie live, care costa 50$ maxim, pentru facilități precum FullHD și posibilitatea de a transmite simultan pe orice rețea socială ce permite 3rd parties.

La explozia de liveuri de pe Facebook (dar și Instagram și TikTok), mă aștept ca acestea să devină ușor ușor un must în comunicare pentru branduri. Costurile pentru un live pe Facebook sunt sub cele de editare / montaj video, iar capacitatea conținutului de a fi volatil a evoluat odată cu volumul acestuia, datorat creșterii rețelelor sociale din această perioadă.

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s