Despre piraterie si valoare

Posted by

Cel mai probabil ieri am scrollat mai mult decât trebuia pe Facebook și am ajuns la o postare în care autorul recomanda un film nou, disponibil pe una dintre rețelele VOD cunoscute, cu mențiunea că, în cazul în care cei care văd postarea nu au un cont pe acea rețea de distribuție, le poate furniza, la cerere, un link unde a urcat filmul respectiv.

A urmat discuția de mai jos, plus alte câteva comentarii. Într-unul chiar mi se sugera să-mi iau vioara și să cânt la altă masă, în altul cineva mă întreba retorico-ironic dacă nu ar fi mai bine ca autorul să fie arestat pentru atâta lucru. Pe scurt, răspunsurile erau despre întrebarea mea, nu despre faptul că postarea este o invitație la furt și se pedepsește cu amendă penală, ori închisoare, și în România.

Pe mine toată istoria asta m-a amuzat într-o primă fază (adevărata ironie pe care prietenii autorului nu au remarcat-o este ca acesta e blogger de filme), însă comentariile ce au urmat mi-au adus aminte că noi, în 2019, am fost la un referendum pentru a vota dacă suntem sau nu de acord cu furtul, violul, ori pedofilia. Și că aproape 1 milion de români au pus ștampila pe furt.

Pentru că atât valorează propria lor muncă. Un furt.

* Photo by Hanny Naibaho on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s