Orange Money renunta la codurile 3D Secure trimise prin sms la platile cu cardul

Posted by

Cândva pe la începutul anului, nici nu mai țin minte, am sunat la Orange Money pentru a vedea dacă pot să primesc codurile 3D Secure pe un număr de Vodafone, pentru a nu mai folosi și un al doilea telefon. – Da, a fost răspunsul, mergeți în magazin. Perfect, am fost, însă doar ca să aflu că, de fapt, Orange Money este legat de un număr Orange și, cum e și normal, nu-și pot asuma sms-urile trimise către o altă rețea.

A venit pandemia, am stat mai mult pe acasă și nu m-am stresat cu situația de mai sus. Ba chiar am folosit cardul pentru cumpărături, deși activitatea asta era pasată în totalitate cardului Revolut (către care am majoritatea tranzacțiilor din Orange Money și pe care-l țin gol), din diferite motive ce țin de usabilitatea aplicației și secțiunea de carduri, atât fizice cât și virtuale, însă am, astfel, și o dublă securitate.

Când mă refer la dublă securitate mă gândesc la faptul că pentru mine este mult mai ușor să folosesc Revolut pentru plăți și să am, astfel, un control asupra celor recurente, plus că testez diferite aplicații online și mobile care au, de exemplu, plata automată după o săptămână de test, și prefer să controlez situația din Revolut, decât să mă trezesc că am cumpărat jumătate de internet în eGoods. 🙂

Revenind, întreaga mea schemă financiară 🙂 a fost rezolvată simplu, iar soluția a fost comunicată astăzi de către Orange Money: din luna noiembrie dispar codurile de autentificare prin 3D Secure pe care le primeam prin SMS, iar autorizarea plăților se va realiza din aplicație! Nu mă îndoiesc că s-a tras tare în pandemie pentru update-ul ăsta, iar eu mă simt de parcă am trecut deja 2021. Nu, n-am scăpat de virus. 🙂

Te anuntam ca, incepand cu luna noiembrie, vei putea autoriza platile online cu cardul Orange Money direct din aplicatie, fara sa fie nevoie de introducerea codurilor de autentificare 3D Secure primite prin SMS.

Este o metoda mai sigura si mai rapida de a face tranzactii online. Daca vrei sa vezi cum va functiona de acum incolo procesul de autentificare din aplicatia Orange Money, ti-am pregatit un tutorial.

Pentru o perioada limitata de timp, pana te vei obisnui cu noua modalitate de autentificare, vei avea optiunea de a folosi varianta 3D Secure prin SMS.

Ce ai de facut? Pe site-ul comerciantului, selectezi butonul “Trimis SMS”.

Iată și tutorialul. E atât de proaspăt încât abia are câteva zeci de vizualizări.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Orange Money, acesta este, într-o română simplă, un serviciu financiar lansat de către Orange pentru clienții companiei, care le oferă acestora un cont bancar (IBAN românesc) și card, pe care le poți controla folosind o aplicație pentru mobil. Este nevoie de prezența fizică într-o sucursală (sau era, poate nu mai este valabil) la semnarea contractului.

Banca la care vei avea acel IBAN este INSOUTH Bank, cel puțin așa îmi apare mie când fac top-up pe Revolut, însă ce mi se pare ciudat / curios este faptul că nu am găsit nimic online despre Insouth și Orange.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s