Cea mai mare provocare a omenirii

Posted by

Ineficiența autorităților și starea deplorabilă a sistemului medical nu sunt lucruri pe care le-am descoperit în pandemie. Și este îndeajuns să-l vezi pe Arafat la televizor pentru a te simți tras de mânecă de neputință și frică, deși pe la urechi îți ajunge: “– Suntem pregătiți! Avem de toate.” Asta dacă nu ai uitat cum, de ani de zile, murim cu zile pentru că ne furăm între noi până și compușii activi din soluțiile de dezinfectat aparatura și spitalele.

Nu suntem nici pe departe pregătiți și, cu toate acestea, pare că sunt încă mulți care se grăbesc să ajungă într-un spital. Și dacă nu ei, măcar un cunoscut de-al lor. Și nu așa, oricum, căci nu sunt niște needucați. La all inclusive. La ATI. Eu încep să mă întreb dacă nu cumva chiar așa de nasoală este alternativa. Ori deranjul emoțional.

Dar și cu educația cred că ne-am lămurit. Cu sistemul de educație, dar și cu rezultatele acestuia, despre care putem agreea liniștit că avem parte de ani de zile deja în social media. Ură, hărțuire, fake news cu titlu de adevăr transmise chiar de trusturi de presă, conspirații de orice fel comunicate ca axiome, ori mentalitatea de merge și așa pe care o au o parte semnificativă a celor de lângă noi.

Cât despre noi… numai de bine. Nu suntem cele mai bune rude ale noastre, dar pare că nici nu ne prea deranjează, semn că normalitatea este departe de ce ar putea spera o Românie așa cum este ea descrisă pe Facebook de ocupanții ei. 🙂 Salutări pe această cale celor care l-au votat pe Piedone. Personal, gestul mi s-a părut ireal și grețos, dar mi-am revenit repede. Existați.

Și nu sunt nici pesimist, nici arogant.

Asta este realitatea, oricât de retrasă și / sau idealistă este oricare dintre bule.

Dar, trecând peste toate acestea și oricum am fraza oricare dintre noi realitatea, adevărul este că trăim vremuri în care ne putem omorî involuntar cu un banal scuipat, iar noi ne alintăm la singurul lucru pe care putem să îl facem până descoperă cei care nu au studiat medicina pe Facebook ce este de făcut.

Adică să purtăm o mască textilă peste nas și gură, și să fim mai atenți cu igiena.

Nu ar trebui să fie o așa de mare provocare pentru omenire, nu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s