Suport php si mysql pe serverele wordpress.com

Posted by

Deși am mai folosit în trecut diferite planuri de hosting de pe wordpress.com pentru diferite bloguri, nu am realizat până zilele trecute faptul că planurile Business și eCommerce oferă și acces SFTP la server și poți urca, de exemplu, propriul cod. Planul Business il veți găsi de-a lungul anului la ofertă la același preț cu cel Netflix (4K) și două porții de aripioare la Adi Hădean.

Nu îmi dau seama dacă poți construi un site de la 0, însă cu siguranță poți scrie cod (php / mysql) și executa într-un folder, de exemplu. Versiunea curentă de php este 7.4.14, mediul este destul de generos dar fără posibilitatea de a schimba ceva (eg. max_execution_time), iar ca bază de date vei folosi MySQL (oferă și PHPMyAdmin, vezi detalii).

Ieri am discutat cu cineva din echipa de suport pe un chat intern, în altă problemă, însă am întrebat și dacă pot să urc efectiv orice cod (în limitele din specificațiile de mai sus), iar răspunsul a fost următorul:

Yeah, you can definitely do that, and if you have any specific questions along the way, just pop back on chat and we’ll see what we can do. However, our support for code-related edits is very limited, as we focus more on WordPress than the specific code. Happy to hear you already had a chance to test the SFTP connection! 🙂 You’re quick.

Acum, dacă nu era ironic luând în considerare vechimea contului de WordPress, era doar politicos. Serviciul e disponibil cu siguranță de ani buni de zile. Revenind, manualul e aici și are un search foarte bun. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s