Top 5 jocuri pentru incepatori | #PlayStation4

Posted by

Am dat ieri peste o postare publicată de Playstation România pe Facebook care conține top 5 jocuri pentru incepători. “Păreri?”, suntem întrebați. Ca o gameriță împătimită ce sunt, am zis să arunc un ochi peste recomandări, să văd dacă am jucat vreun joc și dacă s-ar încadra și în propunerile mele.

Ca să fac o scurtă introducere despre background-ul meu în gaming, mereu mi-au plăcut jocurile video, am debutat cu o consolă Sega, am continuat cu jocurile pe PC, până acum vreo 2 ani, iar din 2019 am început să mă joc preponderent pe 🎮 PlayStation 4 Pro.

La început m-am jucat numai single playere și câteva jocuri local co-op (Overcooked 2, Rayman Legends și A way Out), iar în pandemie, din toamna anului 2020, mai exact, am început să simt gustul jocurilor multiplayer.

Printre jocurile single player pe care le-am jucat pe PS4 se numără și câteva nume din topul recomandat de către PlayStation, însă, recunosc că la unele am râs destul de tare și aparent nu doar eu, ci și mulți alți jucători care au avut comentarii savuroase la adresa câtorva titluri.

Dar iată cele 5 recomandări de jocuri pentru începători, de la Playstation România:

1. Sackboy: A Big Adventure
2. Ratchet & Clank
3. Crash Bandicoot 4: It’s about time
4. Overcooked . Part 1 . Part 2
5. Rayman Legends

Despre prima recomandare nu pot spune prea multe, având în vedere că nu am jucat Sackboy, dar, văzând trailer-ul și câteva gameplay-uri, pare un joc care poate fi încercat de un începător, mai ales dacă este norocos și are noua consolă, având în vedere faptul că jocul a apărut și în varianta de PlayStation 5. 🍀

A doua recomandare mi se pare pertinentă. Ratchet & Clank a fost al doilea joc pe care l-am jucat pe PlayStation 4 Pro și cred că ar putea fi încadrat în acest top. Este un joc de aventură destul de ușurel, fără prea multe boss fights.

So far so good, am zis, până am văzut Crash Bandicoot 4, pe locul 3.

Coincidența face ca cel de-al treilea joc pe care l-am încercat eu pe PS4 să fie tot Crash Bandicoot, dar versiunea N.Sane Trilogy, un remastered din 2017. Am zis „încercat” pentru că după vreo 30 de minute m-am simțit de parcă mi-au trecut prin fața ochilor toate eșecurile vieții, ultimul din carousel fiind fix jocul acesta.

Grafica tip cartoon-ish, săriturile și mișcările stânga-dreapta îl făceau să pară foarte nevinovat, chiar dacă și înainte să îl încerc auzisem faptul că nu este așa de ușor precum pare și poate fi foarte stresant. După acest déja-vu cu Crash Bandicoot, am văzut și câteva comentarii la postare, la care am râs tare, așa că le las mai jos pentru a le savura împreună. 😁

După ce m-am amuzat de recomandarea cu Crash Bandicoot, au urmat locurile 4 și 5 cu Overcooked și Rayman Legends, două jocuri pe care, dacă le joci în versiunea co-op, s-ar putea să rămâi fără prieteni. Eu le-am jucat pe ambele, iar la început par a fi exact ce trebuie de jucat cu un prieten, după care încep nivelurile mai grele.

Atunci te trezești în Overcooked 2 că îți vine să joci frisbee cu farfuriile prin casă, iar când îl vezi pe prietenul tău că s-a umflat ca un balon în Rayman, sau că rămâne în urmă, ți-ai fi dorit să joci singur/ă. În rest, dacă nu ești foarte competitiv și ești o fire răbdătoare, sunt drăguțe cele două jocuri, recomand. 👍

Mai jos găsești lista cu primele mele 5 jocuri pe care le-am jucat pe Playstation 4 Pro și pe care le-am și terminat, cel puțin partea de story, pentru că înainte nu mă jucam și pentru trofee și platină. 🏆

1. Spyro Reignited Trilogy
2. Ratchet & Clank
3. Spider-Man
4. Last of Us
5. Hellblade: Senua’s Sacrifice

Tu cu ce jocuri ai început aventura în lumea gaming-ului? 🎮

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s