Lansari: Instagram Professional Dashboard

Posted by

Instagram lucrează tot mai mult la optimizarea aplicației, prin diverse tool-uri și feature-uri care să vină în ajutorul creatorilor de conținut și a business-urilor, iar acum a lansat Professional Dashboard, un nou tool de tracking al performanței, de acces și descoperire a tool-urilor profesionale și explorare a informațiilor educaționale.

Anul trecut, Instagram a actualizat platforma cu mai multe feature-uri care îi ajută pe utilizatori să creeze diverse tipuri de conținut și să se promoveze, precum: IGTV și IGTV Ads, Reels, Guide, Badge, Shop sau Branded Content.

Haideți să vedem care sunt cele 3 caracteristici cheie ale tool-ului „Professional Dashboard”, secțiune la care puteți ajunge urmărind link-ul din headerul profilului de Instagram, așa cum apare și în imaginea de mai sus.

  • Track Your Performance: oferă insight-uri și trend-uri bazate pe performanța contului tău.
  • Grow Your Business: poți accesa tool-uri care să ajute la eficientizarea conținutului și a promovării paginii.
  • Stay informed: secțiune ce oferă resurse de tip tips & tricks, inspirație, îndrumare, sub forma unor articole, realizate de Instagram, cu opțiunea Guide.

Eu am făcut deja un test pe secțiunea Grow Your Business, iar afișarea tool-urilor este ușor personalizată în funcție de activitatea de pe pagină. De exemplu, dacă pagina nu are opțiunea de shop activă, te va îndruma să o setezi, dacă o ai, te va duce direct în pagina de Shop. Las mai jos două exemple ce apar pe conturi diferite, cu și fără Shop.

Astfel, cu Professional Dashboard, Instagram își dorește să aducă într-un singur loc informațiile necesare, pentru a descoperi și accesa mai ușor tool-urile necesare fiecărei pagini.

Tu ai navigat prin noul Dashboard? Cum ți se pare?

* photo by Georgia de Lotz on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s