Youtube testeaza Shorts

Posted by

Prin toamna anului trecut, Youtube a lansat, în varianta beta, „Shorts”, un noul feature care le permite utilizatorilor să realizeze rapid, cu telefonul mobil, video-uri scurte de până la 15 secunde. Testarea noului feature se realizează, momentan, pe un mic grup de utilizatori din India, țară a cărui guvernul a interzis peste 59 de aplicații chinezești, inclusiv TikTok (postarea – TikTok India).

Astfel, cele peste 200 de milioane de utilizatori indieni, care aveau cont pe TikTok, caută acum o nouă platformă asemănătoare, care să le ofere acest snackable video content. Youtube lucrează la optimizarea acestui feature și anunță că va exista chiar și o opțiune dedicată „Shorts” direct în butonul „Create”.

Ce vei putea face în secțiunea Shorts: 

  • Poți adăuga muzică pe fundal, dintr-o selecție de cântece gratuite;
  • Vei avea un speed control cu care poți seta viteza acțiunii;
  • Va exista opțiunea unui timer, iar cu ajutorul countdown-ului poți vedea câte secunde ai înregistrat, iar stop point-ul te va ajuta să opreștii înregistrarea.

Video-urile de tip „Shorts” vor apărea într-o secțiune specială din aplicație, realizată într-un format de tip carousel, asemenător story-urilor de pe Facebook, unde vei putea urmări doar acest tip de content. Mai mute detalii despre feature-ul „Shorts”, găsiți aici.

Important! View-urile acumulate pe video-urile din secțiunea „Shorts” vor fi numărate la fel ca restul video-urilor urcate pe platformă și se vor lua în calcul la numărul total de views de pe contul de Youtube.

* photo by Leon Bublitz on Unsplash

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s