Filme: Life in a Day 2020 | Youtube Originals

Posted by

Am apucat să văd mare parte din Life in a Day 2020, un film Youtube Originals produs de Ridley Scott sub regia lui Kevin Macdonald, lansat în urmă cu o săptămână la Sundance Film Festival. Pentru cei care au deschis mai târziu laptourile pe web, LiaD2020 este o continuare la Life in a Day 2010, film despre care am amintit la vremea respectivă pe refresh.ro (ca ieri, da) și care a avut o singură idee: prezentarea unei zile din viața noastră, a locuitorilor acestei planete.

Pentru anul pandemiei ziua aleasă a fost 25 iulie, iar materialele primite au venit de la mai bine de 300.000 de persoane din 192 de țări, cum am găsit într-o comunicare Youtube Originals.

2020 was one of the most extraordinary years in history – a year in which the days were marked as much by fear, worry, and divisiveness as they were by unity, resilience, and humanity. Life in a Day captures one such day in 2020.

On July 25, 2020, we received more than 300,000 submissions from 192 countries. Produced by Ridley Scott and directed by Academy Award® winner Kevin Macdonald, Life in a Day premiered at the 2021 Sundance Film Festival. And now this historic film is available only on YouTube.

Filmul prezintă momente din viața unor oameni random de pe glob, de la cereri în căsătorie ratate (min 25:00), ori o discuție random între o fetiță de 5-6 ani, cred, și un tip în scaun cu rotile în vârstă de câteva decade (min 1:07:00), ori o conversație dintre o tipă și iubitul ei, via skype, acesta fiind militar. Sau de ce nu, încercarea unui adolescent din India de a atrage atenția unei fete de vârsta lui, făcându-i în fiecare zi cu mâna de pe terasă.

Veți participa la nașteri (chiar și în casele oamenilor), la întâlniri între prieteni de 50-60 de ani, la momente fericire, dar și de tristețe, dar într-un mod pe care aș putea să-l definesc ca sănătos. Este foarte interesant de observat și emoțiile prin care te trece, filmul fiind foarte down to earth. L-a mai văzut cineva? Alte păreri?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s