A picat Clubhouse. Facebook lucreaza la o copie a retelei sociale, Twitter testeaza Spaces

Posted by

Dacă tot a picat Clubhouse în această dimineață, as in – nu se mai pot crea roomuri noi, nu poți vedea notificările, nu poți vedea, ori edita, propriul profil, nu poți vedea pe cine urmărești și cine te urmărește -, am zis să semnalez câteva lucruri referitoare la aplicații asemănătoare pe care le vor lansa / le testează deja giganții din social media.

Ca notă, China a banat Clubhouse săptămâna asta. Și eu care credeam că o să rupă.

Facebook lucrează la o copie Clubhouse

Dupa ce a copiat Stories de la Snapchat și Reels de la TikTok, există zvonuri că Facebook ar lucra la o copie a aplicației care în ultimele două săptămâni a intrat puternic și în industria de digital din România. Informația a ajuns la New York Times, via two people with knowledge of the matter, cel mai probabil din staff-ul Facebook. Numele aplicației este încă necunoscut.

Facebook executives have ordered employees to create a similar product, said the people, who were not authorized to speak publicly. The product is in its earliest stages of development, they said, and the project’s code name could change.

“We’ve been connecting people through audio and video technologies for many years and are always exploring new ways to improve that experience for people,” Emilie Haskell, a Facebook spokeswoman, said.

Cei de la Twitter testează deja Twitter Spaces

Feature-ul este prezent din căte înțeleg via Periscope din noiembrie (nu-mi dau încă seama mecanismul), însă, săptămâna aceasta, Kayvon Beykpou, Product Lead @ Twitter Spaces a ținut o cameră de chat audio folosind noul feature pentru a anunța faptul că testarea Spaces se extinde pe un eșantion de trei ori mai mare, de la 1000 de utilizatori la 3000. Informația a fost dată publicității pe Twittwer de Tom Warren de la The Verge.

La fel ca și Clubhouse, Twitter Spaces este limitat la iOS, dar oficialii companiei au anunțat luna trecută că lucrează și la o variantă pentru Android.

***

Dacă până acum focusul întregii social media era pe conținutul video, cu direcții clare pe zona de sesiuni live, în 2021 bătălia este pe… vocile noastre și va afecta, aparent, mult din cum comunicăm, cu cine comunicăm și cât de repede avem acces la oameni.

2021, here we are! 🙂

2 comments

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s