LinkedIn pregateste «Marketplaces», serviciu de freelancing care va concura cu Fiverr si Upwork

Posted by

Potrivit unui articol exclusiv «The Information», LinkedIn se pregătește să lanseze un serviciu numit Marketplaces, care va ajuta cei 740 de milioane de utilizatori de pe platformă să colaboreze cu freelanceri, concurând astfel cu mari platforme de freelancing precum Fiverr sau Upwork.

Platforma orientată către business networking, deținută de Microsoft, își dorește să acceseze o piață în creștere, care conectează businessuri cu diverși profesioniști care lucrează independent, freelancingul luând amploare în perioada Covid-19, deoarece oamenii caută tot mai multe modalități de a lucra de acasă.

Serviciul se estimează a fi lansat în septembrie, anul acesta, și are în vedere generarea de noi utilizatori pe platformă, dar și creșterea veniturilor per utilizator. Anul trecut, LinkedIn estima un venit de $30 per utilizator activ lunar. Încasările LinkedIn au crescut cu 20%, generând peste 8 miliarde de dolari, în anul 2020, față de anul 2019, venituri care provin din membership și ad-urile realizate pe platformă.

Plata serviciilor de freelancing din noul Marketplaces se discută că se va realiza printr-un portofel digital dezvoltat de Microsoft.

LinkedIn lucrează la noul serviciu de freelancing din octombrie 2019 când a încheiat un acord cu start-up-ul UpCounsel, care conectează avocați independenți cu firme mici și alți potențiali clienți. Noul serviciu «Marketplaces» ar permite utilizatorilor să își posteze propriile propuneri pentru a atrage freelanceri, iar clienții vor putea lăsa review-uri freelancerilor cu care au lucrat.

Se așteaptă ca noul serviciu să înlocuiască «ProFinder», feature-ul LinkedIn care permite utilizatorilor să posteze propuneri de locuri de muncă unde ar vrea să angajeze un freelancer. În schimbul acestui serviciu, freelancerii plătesc $60 pe lună pentru a vedea ofertele. Cu toate acestea, «ProFinder» nu permite compararea tarifelor sau a ofertelor și a le rezerva direct de pe site.

* photo by inlytics | LinkedIn Analytics Tool on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s