#noua | #WorkFromHome (1) | #Clubhouse

Posted by

Ieri, după o lună în care am participat la câteva, însă am ascultat în multe altele, am organizat un prim room pe Clubhouse cu tema #WorkFromHome, de maxim interes pentru mine, invitații pe care i-am avut, însă și pentru câteva zeci de clubhouseri. 🙂 Tema a umplut o sală de 50-60 de persoane, cu un peak de 80 pentru 20 de minute. Mulțumim.

Planul inițial presupunea transmiterea live a dezbaterii și pe una dintre rețelele sociale tradiționale (LinkedIn, ori Facebook), nu neapărat pentru cei care nu au ori cont pe Clubhouse, ori iPhone (Clubhouse fiind iOS only), cât și pentru a putea da mai departe din experiența și cunoștințele unor oameni de la care avem de învățat cu toții.

Nu am reușit :), dar mi-am notat câteva idei de la cei 3 invitați – Mădălina Uceanu (LinkedIn), Dorin Boerescu (LinkedIn) și Alexandru Negrea (LinkedIn) -, idei pe care le-am detaliat mai jos, în cazul în care subiectul este de interes și căutați răspunsuri pe această temă, din industriile din jurul corporațiilor, agențiilor (digitale) de publicitate și comunicare, publishing, tehnologie software sau hardware, start-ups, sau altele, conexe.

5 din piață

– ofertele angajatorilor s-au modificat în pandemie (remember “mașină de serviciu”?), iar azi pot conține, după caz, echipamente (camere web, microfoane etc), licențe software, ore la psiholog (anonimizat), ori bani pentru diferitele cheltuieli de acasă (eg. pentru utilități, hrană etc)

– angajatorii încep să acorde mai multă atenție cursurilor de dezvoltare personală (eg. Gordon, ca metodă de rezolvare a problemelor), dar și dezvoltare și suport financiar, ori emoțională a angajaților (eg. psihologi pentru stres, ori momente de burn-out)

– sunt deja, și tind să cred că numărul va crește în perioada următoare, companii care s-au adaptat rapid la munca de acasă în condițiile actuale, iar modelul de lucru #remotefirst se prelungește pe o perioadă nedeterminată, ca și vremurile pe care le trăim

– angajatorii iau în calcul și un mod de lucru hibrid, cu prezența angajaților la birou prin rotație și disponibilitate, atât pentru socializare (watercooler talk anyone?), cât și pentru diverse meeting-uri importante, ori în zona departamentelor creative

– schimbarea locului de muncă poate fi o problemă pentru cei care s-au obișnuit să lucreze remote și vor trebui să schimbe această obișnuință care, începând din martie, împlinește un an de zile, cu alta, minim de tipul hibrid amintit mai sus

4 pentru acasă

– rutinele sunt foarte importante pentru a crea noi obișnuințe (eg. ordine, îmbracat dimineața ca și cum am ieși din casă) care ne pot ajuta în organizarea timpului, dar și separarea, cumva, a unui working space de fun space, pentru a evita distracțiile ce pot apărea

#workfromhome is here to stay, prin urmare crește grija pentru partea estetică, dar și funcțională a locuinței. contează mult mai mult spațiul și/sau elementele moderne de design, precum și vecinătatea zonelor verzi, decât locația lângă un anumit obiectiv de interes (eg. Romană, București)

– delimitarea clară a timpului pe care îl acordăm muncii. tentația de a face încă un extra mile este puternică când ai deschis non stop calculatorul de pe biroul de lângă canapeaua din living, și nu o dată te-ai trezit trimițând email-uri la 22:30, de ex, între două episoade pe Netflix

– atenție la adaptarea la diferite roluri pe aceeași poziție, switch-ul devenind obositor în timp. Poate fi adrenaline driving un sprint cu, de ex, 2-3 vcalluri, 10 telefoane de CS/vânzări, mailuri, implementări și proceduri în fiecare zi, dar rezultatul conține și perioade de burn-out

Vrei să adaugi ceva din experiența ta, ori a angajatorului tău? Lasă un comentariu mai jos, în cadrul acestui articol, sau hai să vorbim pe Clubhouse pe tema asta și în alte room-uri dedicate. Pe mine mă găsești la @costinro.

💡 Vrei să contribui?

Cum am o vagă bănuială că nu va fi un eveniment singular 🙂 – personal mai am temele de discuție care nouă ne aduc un plus de cunoștințe de care avem nevoie, iar prin intermediul Clubhouse le putem afla de la oameni de la care avem ce învăța -, am creat #nouă.

Dacă vrei să contribui – ai un room, ori o idee de room recurent pe Clubhouse pe teme din aria de interes a cefaci.online și-ți place și să scrii – și putem ajuta, nu trebuie decât să trimiți un email de intenție la clubhouse@cefaci.online și pornim de acolo. Ori direct pe CH.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s