Facebook introduce BARS, o aplicatie beta care incurajeaza creatorii muzicii rap

Posted by

Echipa NPE (New Product Experimentation), care este formată din antreprenori care lucreză la Facebook și testează aplicații și experiențe de sine stătătoare, introduc aplicația BARS, în USA, pentru început, care încurajează creatorii de muzică rap să își exprime talentul în fața altor oameni.

Tot echipa NPE a creat și tool-ul Super, despre care am scris zilele trecute.

Aplicația BARS a luat naștere datorită unuia dintre angajații Facebook NPE, care este compozitor și ghostwriter, sub aliasul „D-Lucks”, și care știe că prețurile foarte mari ale studiourilor de înregistrări și ale echipamentelor de producție pot limita foarte mult rapperii la început de drum.

De altfel, pandemia a oprit spectacolele live care mai permiteau demonstrațiile artiștilor debutanți. Astfel, împreună cu alți câțiva rapperi aspiranți, a fost creat BARS, locul unde rapperii debutanți pot crea și distribui creațiile lor muzicale.

Cum funcționează aplicația BARS?

Cu ajutorul aplicației poți crea și distribui conținut muzical rap, astfel încât rapperi să se poată focusa pe content, nu pe a investi în echipament și producție.

Înregistrezi peste un beat: Freestyle sau Studio

Aplicația pune la dispoziție mai multe beat-uri pentru a-ți alege ce ți se potrivește. Poți scrie versuri, iar aplicația îți și sugerează anumite rime, pentru a te ajuta cu flow-ul. Există și opțiunea de a alege modul Challenge sau Freestyle, unde ai sugestii automate de cuvinte pe care să le folosești în versurile tale. Pentru a duce conținutul la un next level poți alege dintre o varietate de filtre audio și vizuale, care vor da un boost creativ content-ului distribuit.

Cum poți avea acces la aplicație?

Pentru a avea acces, trebuie să te înscri pe lista de așteptare din app. Invitațiile vor fi accesibile în loturi, începând cu utilizatorii din USA, pe măsură ce îmbunătățesc experiența. Pentru a fi la curent cu noutățile despre această aplicație, poți urmări contul lor de Instagram.

* photo by Joel Muniz on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s