Events: #WorkFromHome (ep.2), pe #Clubhouse

Posted by

Am primit astăzi câteva rezultate pe tema #WorkFromHome dintr-un studiu mai amplu (atât B2B, cât și B2C) desfășurat de către eJOBS (sursa internă) în decembrie 2020, iar răspunsurile de la companii (antreprenori/HR) în ceea ce privește tema noastră sunt următoarele:

  • 10% își doresc să revină la munca de la birou, în timp ce 11% doresc ca munca de acasă să fie implementată pe termen lung, în timp ce aproape 40% nu au încă un motiv să aibă așteptări optimiste de la 2021. Un alt răspuns este revenirea la bugetele din 2019. 🙂
  • printre cele mai importante transformări pe piața de muncă, antreprenorii și oamenii din departamentele de HR au menționat permanentizarea muncii de acasă, creșterea ratei șomajului și creșterea numărului de candidați pe poziții sub nivelul lor de pregătire (overqualification)
  • ce schimbări apărute în pandemie ar vrea companiile să dispară în 2021 (max 3 variante de răspuns)? munca de acasă înregistrează peste 50% dintre răspunsuri și este urmată de, pam-pam!, conferințele online (puțin peste 40%) , recrutările de la distanță și blocarea bugetelor de leanrning și development, ambele cu puțin peste 30%

În zona de B2C…

  • peste 30% dintre candidați se așteaptă de la 2021 să-și găsească un loc de muncă deoarece au rămas fără cel precedent, puțin peste 10% își doresc să muncească pe termen lung de acasă, dar există un procent de peste 20% care-și doresc o mărire salarială.
  • Dintre celemai mari temeri ale candidaților legate de 2021 regăsim faptul că nu-și vor găsi un loc de muncă (25%), reducerile salariale, ori faptul că  vor rămâine fără job (ambele puțin peste 10%). Aproape 45% au declarat că nu au nicio temere legată de 2021.

Despre toate acestea, însă cu siguranță multe altele, vom discuta și vom afla marți, 2 martie 2021, pe Clubhouse, în cadrul unui nou eveniment din seria #WorkFromHome începută săptămâna trecută, alături de oameni din ale căror experiențe personale, dar și profesionale, din pozițiile pe care le ocupă, putem învăța. Evenimentul precedent și detalii despre ce s-a vorbit găsiți aici.

Mîine seară îi vom avea alături de noi pe Daniel Nicolescu, managing partner @ Symphopay (LinkedIn) și Bogdan Badea, CEO eJobs (LinkedIn), însă ni se vor alătura și Cristi Manafu (LinkedIn), managing partner @ Evensys și Alex Negrea, GM Social Smarts (LinkedIn), și poate vom avea și alti antreprenori în audiență care vor avea amabilitatea de a urca pe scenă.

Vezi secțiunea Evenimente și ne auzim mâine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s