Instagram pregateste Live Rooms, continut care poate fi monetizat de catre creatori si care va avea pana la 4 persoane live

Posted by

Săptămâna aceasta, Facebook a anuntat Instagram Live Rooms, secțiune în cadrul căreia vei putea iniția sesiuni live alături de încă 3 invitați. Și asta nu e tot. Cu ajutorul badge-urilor, funcția poate fi monetizată de către cei care vor să își arate susținerea pentru creatorii de conținut pe care îi admiră. Până acum, creatorii aveau doar opțiunea de a intra live doar alături de încă o altă persoană.

Cu Live Rooms, creatorii de conținut vor putea iniția interviuri, talk show-uri, sesiuni live cu artiști, interviuri de genul Q&A cu mai mulți invitați, diverse tutoriale, sau no agenda talks, în care-și petrec timpul live cu mai mulți parteneri de discuție.

Urmăritorii sesiunilor live pot cumpăra badge-uri prin care să-și arate suportul față de gazda liveului și pot folosi features precum Shopping și Live Fundraisers. Pe lângă acestea, Instagram mai are în vedere și alte instrumente interactive precum a oferi control moderatorilor și a dezvolta anumite opțiuni audio.

Cum funcționează Live Rooms?

Pentru a porni un Live Rooms dă swipe left și alege opțiunea de Live, apoi adaugă un titlu și apasă pe icon-ul Rooms pentru a adăuga noi invitați. Poți vedea oamenii care au cerut să intre live cu tine, dar și să cauți alte persoane pe care vrei să le inviți.

Când pornești un Live Rooms vei rămâne mereu în partea de sus a ecranului, pe parcurs ce adaugi noi invitați în live. În calitate de broadcaster poți să adaugi până la trei invitați odată sau unul câte unul. Poți începe cu doi invitați și să ai un al treilea invitat surpriză, pe parcursul live-ului.

Instagram vrea să încurajeze conversațiile între creatorii de conținut și își dorește să o facă într-un mod cât mai sigur. Și, pentru a evita anumite neplăceri cu persoane pe care tu sau unul dintre invitați nu le agreează și le are la block, atunci acea persoană nu se poate alătura Live Room-ului.

De asemenea, urmăritorii live-ului care au fost sancționați, pentru că au încălcat regulile comunității, nu vor mai putea participa la Live Rooms. Funcțiile care se aplică și acum realizării live-urilor se vor păstra și în cazul Live Rooms, precum posibilitatea de a raporta pe cineva sau a de a bloca anumite comentarii.

Noua opțiune își dorește să faciliteze interacțiunile dintre creatorii de conținut de pe Instagram, având în vedere creșterea interesului față de conținutul live, în perioada de pandemie. De asemenea, punctul de interes care îi va motiva pe creatori să inițieze Live Rooms va fi faptul că feature-ul este monetizat.

Funcția Live Rooms va fi disponibilă la nivel global, în perioada următoare.

* photo by Annie Spratt on Unsplash

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s