Aseară a avut loc cel de-al doilea room din seria recurentă #WorkFromHome de pe Clubhouse, noua rețea socială bazată pe voce și hype-ul cu care a început 2021, cameră la care au participat Daniel Nicolescu, managing partner @ Symphopay (LinkedIn), Bogdan Badea, CEO eJobs (LinkedIn), Cristi Manafu (LinkedIn), managing partner @ Evensys și Alex Negrea, GM Social Smarts (LinkedIn).
A fost o discuție deschisă, în care am aflat destul de multe lucruri pentru a face și acest follow-up, în cadrul #noua, articolul publicat în urma primului room pe tema asta fiind aici. Evenimentul de aseară a umplut o sală de 60 de persoane, cu un peak de 70, și s-a și suprapus cu altele din industrie, situație care-mi place maxim.
Personal, abia aștept să avem 4-5 room-uri asemănătoare pe Clubhouse, în fiecare seară, iar marțea pare să fie o zi plină. Love it! x 3. 😀 Felicitări colegelor de la marketing! 🙂
Iată ce am aflat aseară, sau, fie, ce mi-am notat din câte s-au discutat. Până reușesc să transmit aceste roomuri live pe o altă rețea pentru istoric și audiență mai mare, vă invit să participați (chiar și activ) la ele. Apropo de activ, dacă ai o idee, ori dorești să participi la unul dintre roomurile acestea, trimite-mi, te rog, un email la clubhouse@cefaci.online. Mulțumesc.
Dar să revenim. Avem tot #nouă.
- echipa eJOBS, nu tocmai mică – peste 100 de persone -, lucrează de acasă din martie 2020, iar în ceea ce privește costurile, Bogdan a spus că ar fi renunțat la sediu încă de anul trecut dacă n-ar fi fost blocat până în 2022 în sediul actual, deși se gândește pe viitor să implementeze un mod de lucru hibrid, așa cum s-a discutat și în room-ul precedent apropo de trends în HR
- Bogdan, Cristi și Daniel au amintit faptul că sunt departamente, sau meserii, pentru care munca de acasă, chiar și în industriile care oferă servicii și în care activăm majoritatea de pe aici, este puțin anevoioasă și obositoare, din cauza distanțării. Vorbim, evident, de zonele creative și meetingurile pentru care ai nevoie și de alte forme de comunicare, non-verbale
- eJOBS a implementat recent în rândul angajaților o acțiune de consiliere psihologică, pe același model discutat și la prima ediție: compania pune la dispoziția angajaților un număr de ore pe care aceștia îl pot accesa și folosi într-o procedură anonimizată, iar vestea bună este că aceste ore chiar se consumă. Pentru cei interesați, platforma se numește Atlas App.
- toți participanții la discuția de pe scenă au investit în această perioadă în tehnologie, fie că vorbim despre echipamente pentru angajați, despre integrări cu platforme de productivitate / team work, despre reașezarea businessurilor în alte direcții, ori chiar lansarea unor businessuri noi în pandemie, ca răspuns la nevoile din piață
- rezultatul acțiunilor de mai sus a dus la creșterea productivității angajaților, iar Bogdan, care-și cunoaște foarte bine business-ul, a declarat că, în cadrul anumitor departamente din eJOBS, productivitatea a crescut și cu 30% datorită #workfromhome și investițiilor în tehnologie, acesta fiind calculată prin comparația volumului rezultatelor periodice ale respectivelor departamente
- o altă concluzie a fost că #workfromhome nu este pentru toată lumea. În perioada aceasta se schimbă inclusiv modul de abordare al taskurilor individuale, în ideea în care nu mai contează neapărat programul și numărul de ore ale angajatului, ci rezultatele proiectelor pe care acesta le are în desfășurare.
- pot exista și ceva complicații legale care, din câte înțeleg, nu sunt neapărat curpinse în legislația actuală (dacă știe cineva mai multe îl rog să lase un comentariu la acest articol), precum: ce faci dacă un angajat care muncește de acasă, iese până la Mega Image într-o după amiază, și ajunge să fie implicat într-un accident de circulație? El, practic, a avut un accident de muncă.
- revin sfaturile despre rutine și obiceiuri care ne ajută pe cei care muncim de acasă pentru a ne putea ordona timpul și pentru a face diferența dintre muncă și relaxare. Ne aranjăm patul de dimineață, ne îmbrăcăm și încălțăm ca și cum am merge la birou, delimităm zonelor din casă pe care să le folosim exclusiv (cel puțin mental) pentru muncă
- Daniel a venit cu o sugestie care mie mi se pare foarte importantă. Agenda zilnică. De multe ori sunt atâtea lucuri de făcut încât ai impresia că nu ai neapărată nevoie de o agendă zilnică, oricum nu ai timp să le faci pe toate, însă reglarea acțiunilor de peste zi cu o listă de proiecte / taskuri / todos devine foarte benefică pentru organizare, prioritizare, focus și flow (eg. în cazul joburilor creative, ori de dev)
Acestea au fost cele #nouă idei de la cel de-al doilea room despre #WorkFromHome, vă aștept și marțea viitoare, de la aceeași oră, pentru o nouă ediție și informații de la oameni din ale căror experiențe personale și profesionale avem numai de învățat. Toate evenimentele le veți găsi pe cefaci.online/events.
👋 Ne auzim!
💡 Vrei să contribui?
Sunt foarte multe teme de discuție din zonele de digital pe care CeFaci.Online le acoperă, teme care nouă ne aduc un plus de cunoștințe de care avem nevoie, iar prin intermediul Clubhouse le putem afla live, de la oameni din ale căror decizii, dar și experiențe profesionale și persoanle, putem învăța. Și pentriu asta am creat #nouă.
Dacă vrei să contribui – ai un room, ori o idee de room recurent pe Clubhouse pe teme din aria de interes a cefaci.online și-ți place și să scrii – și crezi că te putem ajuta și lucra împreună, nu trebuie decât să trimiți un email de intenție la clubhouse@cefaci.online și pornim de acolo. Ori direct pe CH. Mă găsești la 👋 @costinro.