eJobs: Creste numarul locurilor de munca si interesul pentru joburile remote (feb 2021)

Posted by

O comunicare eJobs de astăzi susține faptul că piața locurilor de muncă începe să se dezghețe în această perioadă, la un an de la declanșarea pandemiei. În cifre, vorbim de 22.000 de locuri de muncă noi adăugate de angajatori în luna februarie 2021, dintre care 9000 de locuri de muncă sunt doar din capitală.

De cealaltă parte, în luna februarie, pe eJOBS, au aplicat la locurile de muncă disponibile în platformă peste 140.000 de persoane – numărul fiind într-o ușoară creștere față de luna precedentă -, joburile remote adunând peste 110.000 de aplicări în aceeași lună. Cei mai mulți dintre candidați sunt din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, sau Ploiești.

Continuă să fie un interes destul de crescut pentru joburile remote, care, în luna februarie, au adunat peste 110.000 de aplicări. Candidații caută locuri de muncă și angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluțiile angajatorilor și care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri

Bogdan Badea, CEO eJobs România

* photo by Kevin Bhagat on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s