YouTube anunta “experiente noi” pentru parintii cu adolescenti si preadolescenti

Posted by

Săptămâna trecută, Youtube a anunțat o nouă opțiune pentru părinții care consideră că adolescenții sau preadolescenții sunt pregătiți să exploreze platforma cu un cont supravegheat.

Vârsta minimă la care se poate face un cont pe YouTube este de 13 ani, iar pentru cei cu vârsta între 13-17 ani este nevoie de acord parental pentru crearea contului, dar este și recomandat ca părinții să supravegheze conținutul pe care adolescenții și preadolescenții îl consumă pe platformă. În 2015 a fost creată aplicația YouTube Kids, care să îi ajute pe cei mici să descopere conținut realizat pentru ei, cu acordul părinților.

Părinții și adolescenții însă, au subliniat faptul că platforma nu acoperă în totalitate nevoile preadolescenților și adolescenților, având în vedere că aceștia au nevoie de un anumit tip de content, au anumite nevoi, curiozități și că atunci când sunt în creștere simt nevoia de libertate și de noi metode de a învăța, a crea și a aparține unor grupuri.

description of gif

În ultimul an, YouTube a lucrat cu părinți și experți din mai multe părți ale lumii referitor la siguranța copiilor, dezvoltarea acestora și alfabetizarea digitală, pentru a crea o soluție pentru preadolescenți și adolescenți. Astfel, în următoarele luni, YouTube va lansa o nouă experiență beta pentru părinți, care să permită copiilor accesul supravegheat, pe platformă, printr-un cont de Google. Eperiența supravegheată de părinți va veni cu setări de conținut și funcții limitate.

Lansarea funcționalității, în format beta, se va adresa familiilor cu copii cu vârsta sub cea limitativă a creării unui cont, pentru a se testa și a oferi feedback, pe măsură ce experiența se va extinde și se va mai îmbunătăți. Asltfel, în funcție de comportamentul copiilor, precum și de stadiul de dezvoltare, părinții vor putea alege dintre trei setări de moduri diferite:

  • Explore: pentru copiii care sunt pregătiți să treacă de la YouTube Kids la un conținut mai larg. Această setare va include o gamă mai largă de video-uri, care sunt potrivite pentru copiii cu vârsta de peste 9 ani, inclusiv vlog-uri, tutoriale, video-uri de gaming, clipuri muzicale, știri, content educațional și altele.
  • Explore More: content general adecvat pentru copiii cu vârsta de peste 13 ani. Această setare va include un set mai larg de video-uri și, de asemenea, live-uri stream din aceeași categorie precum „Explore”.
  • Most of YouTube: această setare va include aproape toate video-urile de pe YouTube, cu excepția conținutului restricționat de vârstă, și conține și topic-uri sensibile care pot fi adecvate doar adolescenților mai mari.

* photo by Szabo Viktor on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s