WhatsApp permite apeluri video si audio si din aplicatia pentru laptop / desktop

Posted by

Anul trecut, WhatsApp a observat o creștere semnificativă în ceea ce privește call-urile de lungă durată, în cadrul aplicației. În Ajunul Anului Nou (2020) au înregistrat cifre record pentru cele mai multe call-uri realizate într-o singură zi, cu 1.4 mliarde de call-uri și video call-uri. În această perioadă de pandemie, tot mai multe persoane auales conversațiile audio sau video, pentru a ține legătura cu cei dragi sau cu colegii de muncă ori cu partenerii de business.

Prin urmare, cu atâta tehnologie care se dezboltă în jurul nostru, WhatsApp anunțat disponibilitatea call-urilor și a video call-urilor, într-un mod sigur și privat, și de pe versiunea desktop a aplicației. Practic, poți suna pe oricine folosind căștile cu microfon de la calculator (Zoom/Mee/Muzică).

Realizarea unui video call pe desktop face experiența mai plăcută, vei putea să vezi mai clar și pe o suprafață mai mare sau chiar să te poți deplasa prin cameră făcând și alte lucruri, fără să mai ții telefonul în mână. Pentru a face experiența cât mai utilă, video call-urile vor funcționa atât pe versiunea portrait cât și landscape și fereastra va fi una de tipul standalone, care se va putea redimensiona, și se va plasa în fața altor ferestre pentru a nu pierde chat-ul printre tab-urile de la browser.

Apelurile audio și video pe WhatsApp sunt criptate end-to-end astfel încât platforma să nu le vadă sau audă, chiar dacă suni de pe telefon sau calculator. Experiența include, momentan, doar call-uri one-to-one, urmând ca pe viitor opțiunea să fie disponibilă și pentru grupuri.

* photo by Dimitri Karastelev on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s