TikTok a lansat Q&A, optiune disponibila doar pentru conturile Creator

Posted by

Întrebările și răspunsurile sunt reprezentative ca parte a conversațiilor pe TikTok. Urmăritorii pun întrebări pentru a afla mai multe despre creatorii de conținut preferați și video-urile realizate de aceștia, iar creatorii răspund audienței pentru a se conecta direct cu comunitățile lor. Fie că e vorba doar de a urca un video sau de a face un live, comentariile pot începe să apară destul de repede și să conțină o mulțime de întrebări.

Astfel, TikTok a anunțat lansarea opțiunii TikTok Q&A, care le oferă creatorilor de conținut și urmăritorilor acestora noi posibilități de a se conecta. Opțiunea este disponibilă doar pentru userii cu Creators Account. În cadrul video-urilor, urmăritorii vor putea să își desemenze anumite comentarii ca fiind întrebări, care sunt etichetate ca întrebări Q&A printr-un icon special, în secțiunea de comentarii. Această opțiune va face ca un creator să identifice și să răspundă mult mai repede la întrebări, fără a mai căuta prin mulțimea de comentarii.

Creatorii pot răspunde la întrebări în secțiunea de comentarii, prin video replies sau prin stickere. De asemenea, secțiunea de Q&A va fi afișată și pe profil, în bio, și va trimite către o pagină de Q&A separată, unde vor fi centralizate toate întrebările și răspunsurile. Urmăritorii vor putea căuta, în această secțiune, întrebări și răspunsuri anterioare, și pot addăuga noi întrebări direct în această pagină de Q&A.

Opțiunea de Q&A va fi disponibilă și în live-uri, oferindu-le creatorilor abilitatea de a răspunde cât mai repede la întrebări în chat-ul stream-ului, într-un panou separat.

Ce trebuie să faci ca să activezi funcția Q&A:

  • Mergi la secțiunea Settings and Privacy (cele 3 puncte verticale din dreapta sus)
  • Selectezi Switch to Pro Account, dacă nu ai cont Creator sau selectezi Creator tools dacă ai cont Creator
  • Apeși pe Q&A
  • Click pe butonul Turn on Q&A pentru a activa funcția
  • Fii sigur că ai updatat aplicația la ultima versiune

Pentru a schimba pe contul Creator, selectează din secțiunea Settings opțiunea Manage Account și apoi alege Switch to Creator Account.

@tiktokYou can now ask and answer any questions on LIVE with the new Q&A feature. Check it out now!♬ original sound – TikTok

https://www.tiktok.com/embed.js

Noua funcție cred că va fi destul de apreciată având în vedere că multe întrebări se pierdeau printre toate comentariile, iar cu noua opțiune de afișare a secțiunii Q&A și pe profil, în bio, urmăritorii pot afla detalii despre creatorii de conținut preferați, urmărind răspunsurile la întrebările anterioare.

* photo by Hello I’m Nik 🎞 on Unsplash

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s