LinkedIn pune la dispozitie 5 cursuri gratuite destinate femeilor care lucreaza in marketing

Posted by

În ultimii ani, Association of National Advertisers (ANA) a realizat câte un raport anual pentru cei din industria advertising-ului și marketing-ului, acesta arătând că 52% dintre CMOs sunt femei, dar încă există diferențe destul de mari când vine vorba de etnie.

Iată și împărțirea procentuală, conform sondajului referitor la femeile pe posturile de CMO:
– 88% caucasians,
– 5% asian,
– 4% african-americans / blacks &
– 3% hispanics / latinos

Prin urmare, LinkedIn pune la dispoziție 5 cursuri din cadrul LinkedIn Learning, care se concentrează direct pe empowering-ul femeilor la locul de muncă. Iată care sunt cele 5 cursuri profesionale gratuite care ajută femeile să avanseze în marketing-ul B2B:

Leadership Strategist for Women

Femeie se confruntă cu obstacole în încercarea de a avansa în cariera de marketing. În acest curs se discută despre provocările prin care trec femeile lider, precum părtinirea de gen, barierele de comunicare și sindromul impostorului, prezentând planul pentru o cultură a excelenței inclusive (inclusive excellence).

Planning Your Family Leave and Return

Instructoarele acestui curs sunt cofondatorii companiei Prepare to Launch, care se concentrează pe îndrumarea femeilor prin tranziții între viața profesională și cea personală. Concediul pre și post natal poate reprezenta o provocare pentru femeile care lucrează în marketing, fiind ocupate cu creșterea copilului. Ca mame a patru copii, dar și ca expert planners, instructoarele oferă sfaturi puternice și insight-uri în jurul drepturilor și beneficiilor, dar și a planurilor de acoperire a muncii și prioritizarea lucrurilor personale.

Proven Success Strategies for Women at Work

Conform speaker-ilor acestui curs, femeile tind să se confrunte cu o serie de provocări frustrante în viața de zi cu zi, la job. Printre acestea se numără și a fi întrerupt în cadrul meeting-urilor, a le fi furate ideile sau a face „muncă invizibilă” fără niciun credit. Instructoarele acestui curs, care sunt consultanți de afaceri renumiți, oferă îndrumări femeilor, pentru a depăși dar și a demonta aceste inegalități, cu sfaturi dovedite în a obține locul de muncă dorit, a fi plătite corespunzător și a li se acorda creditul pe care îl merită.

Own It: The Power of Women at Work

După cartea cu același nume, Sallie Krawcheck discută despre încurajarea femeilor de a prelua controlul. Sallie este și CEO la Ellevest și pledează în favoarea femeilor care stau în capul mesei, nu doar care au un loc la masă. Ea face referire la trăsăturile unice care fac femeile valoroase în echipa de marketing, oferind indicii pentru crearea de rețele de networking, negocieri și obținerea unui feedback util.

Becoming a Male Ally at Work

În acest curs, Emilie Aries spune că pentru a cuceri complexul de gen, din domeniul marketing-ului, bărbații trebuie să joace un rol de avocați și aliați. Emilie împărtășește acțiuni clare pe care marketerii de sex masculin le pot întreprinde. Urmăritorii cursului vor învăța cum să conteste stereotipurile problematice, cum să amplifice vocile feminine și multe altele.

LinkedIn își dorește ca aceste cursuri să ofere organizațiilor șanse mai mari și egalitate pentru femeile (de orice etnie) care lucreză în domeniul marketing-ului. Poți vedea toate cursurile oferite de Linkedin Learning aici.

* photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s