(Aproape) s-a dublat numarul de aplicari pentru joburile din marketing / publicitate / PR (02.2021 – eJobs)

Posted by

Dacă erați curioși care sunt domeniile în care au crescut numărul de aplicări pe piața de muncă și cât de mare este concurența pe locurile puse la dispoziție de către angajatori, o ultimă comunicare de la eJobs arată cum în domeniile marketing, publicitate și PR, numărul de aplicări a crescut în februarie 2021 față de aceeași lună a anului trecut cu 84%.

Aproximativ 1,3 milioane de aplicări au fost înregistrate în luna februarie a acestui an, în creștere față de aceeași lună a anului trecut, când numărul total de aplicări a fost de 945.000. Numărul mediu de aplicări / anunț arată că industriile cu cea mai mare creștere de la un an la altul au avut-o angajatorii din industria textilă, cu un plus de 273%, cei din training (+130%), din marketing / publicitate / PR (+84%) și retail (+70%).

Vă întrebați probabil cât de mare este concurența – câți oameni aplică la un job din domeniile amintite mai sus. În domeniile care m-au interesat pe mine – marketing, publicitate și PR -, sunt 355 de aplicări, în timp ce, în domeniu IT / telecom sunt 278 de aplicări medii / anunț, în creștere cu 35% față de 2020.

Când vine vorba despre numărul mediu de aplicări / anunț aferente fiecărei industrii, angajatorii din sectorul textil conduc detașat, cu o medie de 1.082 de aplicări pentru fiecare anunț postat. Pentru retail, media este de 479 de aplicări / anunț, pentru training de 468, iar pentru marketing / publicitate / PR de 355 de aplicări. Asta în condițiile în care anul trecut industria textilă avea o medie de doar 290 de aplicări la fiecare anunț de angajare, trainingul 204 aplicări, iar marketing / publicitate / PR – 229.

De cealaltă parte a clasamentului se află industria lemnului, unde numărul mediu de aplicări a scăzut cu 43% față de anul trecut, industria navală / aeronautică (-35%) sau agrară (-14%). Chiar și așa, în fiecare dintre aceste sectoare există, pentru fiecare anunț publicat, cel puțin 100 de aplicări.

* photo by Headway on Unsplash

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s