LinkedIn ofera 4 sfaturi despre cum sa faci un video ad de succes in 2021

Posted by

Conținutul video prezintă un mare succes și captează atenția publicului prin sunete, imagini și emoțiile transmise. Acest lucru este valabil și pentru publicul de pe LinkedIn. Pentru brand-ul tău, poți folosi video ads care să ajungă la nișa pe care ți-o dorești, având în vedere că LinkedIn are peste 740 de milioane de utilizatori orientați pe zona de business.

Pentru a afla care sunt elementele care duc la o mai bună performanță a reclamelor video, LinkedIn a colaborat cu Digivizer, unde au petrecut mai mult de 500 de ore analizând peste 3500 de reclame de pe LinkedIn. Au împărțit reclamele în 38 de categorii – după tip, stil și producție – și le-au comparat cu performanța reclamei în funcție de: view-through rate (VTR), click-through rate (CTR), și cost per view/click (CPV, CPC).

Sfatul 1: Include un demo și o ofertă

Cercetările au demonstrat că un demo al produselor sau serviciilor au performanțe mult mai bune în ceea ce privește finalizarea video-ului, engagement-ul și a CTR-ului. De asemenea, anunțurile care prezintă și o ofertă sau o promoție cresc de 1.2 ori rata de finalizare a reclamei, iar ad-urile care au o ofertă în titlu ating o rată de parcurgere a întregii reclame de 8 ori mai mare.

🎬 –  înregistrează un demo rapid al produsului sau serviciului. Dacă este un produs fizic, îi poți face un unboxing, iar dacă este un serviciu poți face un demo despre cum funcționează serviciul sau ce beneficii are pentru client. Apoi, stimulează oferta serviciilor cu oferte de genul „prima lună gratuită” sau vânzarea produselor cu o ofertă de genul „X% reducere cu codul de ofertă”.

Sfatul 2: Animează reclama video

Din cercetările realizate a reieșit faptul că reclamele video animate captează atenția și target-ul răspunde pozitiv la acest gen de video ads. Ad-urile cu elemente video animate performează foarte bine și prezintă o creștere de 3% a CTR-ului comparativ cu restul reclamelor video de tip standard.

🎬 – folosește grafica video pentru a spune povestea brand-ului sau pentru a-ți prezenta serviciul sau produsele. Lucrează cu o agenție digitală sau utilizează un tool online (precum Biteable) pentru a adăuga elemente animate reclamelor tale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s