Facebook lucreaza la un tool de control digital care raspunde comenzilor musculare

Posted by

Facebook are în vedere tot mai multe feature-uri care vizează controlul digital, precum dezvoltarea unor noi ochelari cu funcție AR, proiect care poartă numele Project Aria, dar și dezvoltarea unui smartwatch cu focus pe mesaje și sănătate, iar acum lucrează la un nou tool de control bazat pe un instrument ca o brățară care citește comenzile musculare de la încheietura mâinii și permite răspuns în mediul digital.

Procesul are la bază EMG (electromiografia), care folosește senzori pentru a traduce semnalele nervoase care se deplasează prin încheietura mâinii către un dispozitiv digital pe care îl poți utiliza pentru a controla funcțiile device-ului.

Vei putea simți o serie de vibrații și pulsații care te vor alerta într-un anumit fel atunci când primești un email marcat ca urgent, în timp ce un email normal va avea o singură pulsație sau nu va avea deloc un feedback haptic, în funcție de preferințe. Referitor la apelurile telefonice, cu un feedback haptic personalizat, vei putea ști cine te sună fără a te uita în device.

We believe our wristband wearables may offer a path to ultra-low-friction, always-available input for AR glasses, but they’re not a complete solution on their own — just as the mouse is one piece of the graphical user interface…They need to be assisted with intent prediction and user modeling that adapts to you and your particular context in real time.
Hrvoje Benko – FRL Director of Research Science

Poți vedea mai multe comunicate și conferințe despre AR/VR pe pagina Facebook Reality Labs, pe Facebook Connect, precum și pe Tech@facebook, pentru a fi la curent cu noutățile din acest domeniu.

* photo by Laurens Derks on Unsplash

One comment

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s