Google va actualiza Street View in peste 100 de localitati din Romania

Posted by

Săptămâna aceasta, Google a anunțat o nouă actualizare a Google Street View în România, actualizare care se va desfășura în următoarele luni, cu ajutorul mașinilor Google care vor vizita peste 100 de localități printre care București, Constanța, Călărași, Ploiești, Onești, Pașcani, Sibiu, Cluj, Sighetul Marmației sau Arad. LIsta completă a zonelor care vor fi fotografiate 360 este disponibilă aici.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acum, scuzați deranjul de pe pagină, dar despre acest lucru am scris la vremea respectivă pe bătrânul refresh.ro. Tind să cred că am apărut și la TV, sau ceva, însă nici ProTV nu a avut grijă de condurile de embed de pe stirileprotv.ro de la vremea respectivă.

Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea.

Pentru nostalgici, trike-ul si masinile Google Street View au fost prezentate în 2012, în fața Ateneului din București, Google România anunțând la vremea respectivă estinderea acoperirii cu inca 39 de orase mari, printre care Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau, prin adaugarea a peste 40.000 km la acoperirea initiala, precum si principalele obiective turistice din Romania.

Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2019, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Citind comunicatul și aducându-mi aminte de primii ani Google Street View în România (găsiți pe aici destulă informație despre istoria Google Street View în România, dar și ce putem vedea pe afară), am uitat pentru câteva minute ce trăim zilele acestea și am realizat ulterior că vom avea fix imagini din cel de-al doilea lockdown. Mă încearcă tot felul de mixed feelings. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s