Cine sunt campionii aplicarilor pentru obtinerea unui loc de munca in Romania? (martie 2021)

Posted by

Ieri am primit o nouă comunicare din partea eJobs (cu titlul “Campionii aplicărilor:”), despre segmentele profesionale în funcție de experiență și interesul acestora pentru un loc de muncă. Citește și (Aproape) s-a dublat numarul de aplicari pentru joburile din marketing / publicitate / PR (02.2021 – eJobs), publicat în urmă cu două săptămâni, pentru o imagine de ansamblu mult mai bună.

Și avem așa:

  • 0-2 ani de experiență – tinerii fără experiență în muncă și cei din categoria entry level sunt segmentele profesionale care înregistrează cele mai mari creșteri ale numărului mediu de aplicări în comparație cu 2021. În ultima lună, numărul de aplicări s-a dublat față de aceeași perioadă a lui 2020. Candidații fără experiență au avut în luna februarie aproape 225.000 de aplicări, în timp ce în urmă cu un an numărul depășea cu puțin pragul de 100.000.
  • 2-5 ani de experiență – candidații cu ceva mai multă experiență în piață, adică aceia care fac parte din segmentul mid-level, au avut o creștere cu 29% a numărului mediu de aplicări față de luna februarie a anului trecut. În total, au fost 422.000 de aplicări.
  • specialiști și manageri – tot cu aproape o treime a crescut și rata aplicărilor pentru specialiști (23%), în timp ce managerii, deși aplică mai mult decât anul trecut, par să fie, totuși, cei care cântăresc cel mai mult decizia de a-și schimba jobul.

Pentru un manager schimbarea jobului presupune existența unui întreg set de condiții, de la amploarea responsabilităților, a proiectelor, până la oportunități de creștere ulterioară, salariu, echipă sau reputația companiei. De aceea, la acest nivel, mișcările se fac mai greu și vedem mai multă stabilitate. În plus, un manager care schimbă foarte des joburile poate ridica și anumite semne de întrebare pentru un viitor angajator

Bogdan Badea, CEO eJobs România (linkedin)

Dacă tinerii fără experiență sau cu un nivel de experiență de cel mult doi ani aplică preponderent în domenii precum retail, servicii, call center / BPO sau marketing / publicitate, PR, aplicările specialiștilor, ale celor din zona mid-level sau ale managerilor vizează mai degrabă domenii pentru IT, banking, telecom sau farma.

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru Romania și străinătate sunt disponibile pe ejobs.ro.

Pentru o imagine de ansamblu îmbunătățită, cred că mai avem nevoie să cunoaștem și verticalele cu cele mai multe locuri de muncă oferite, precum și ce nivel de pregărire este căutat de către companii, informație care ar ajuta candidații să-și calculeze, cumva, șansele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s