Google Maps va afisa vremea, calitatea aerului, detalii despre mijloacele de transport si despre optimizare a consumului de combustibil

Posted by

Google a anunțat ieri o serie de schimbări de care Google Maps va beneficia anul acesta, având la bază cele mai noi tehnologii machine learning. În 2021, Google Maps va primi peste 100 de îmbunătățiri bazate pe AI (inteligență artificială), pentru a oferi informații precise și la zi, atunci când este nevoie de ele. Iată câteva dintre cele mai importante schimbări din Google Maps, de interes pentru utilizatorii din România:

– Începând din luna mai, Google Maps va avea două noi niveluri de date: vreme și calitatea aerului. Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână. Datele despre vreme vor fi disponibile la nivel global, pe desktop, Android și iOS. Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index).

– Începând din luna iunie, noua interfață redesenată Google Maps va oferi o imagine mai cuprinzătoare asupra tuturor modurilor de transport și a rutelor disponibile către destinație. Informații necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate și altele.

– Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”. Acestea sunt obținute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată. Alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afișa, începând din iunie 2020, alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării.

Mai multe detalii în articolul de pe blogul Google.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s