Tu stii ce mai face angajatul tau?

Posted by

Later edit: Reiau aici textul pe care l-am scris pe Facebook / LinkedIn, în comentariile căruia am postat link-ul către acest articol.

Vorbim foarte puțin despre emoțiile noastre, însă și mai puțin despre mersul la psiholog. Băgăm sute de euro în Wordclass fără a reuși să scoatem pătrățelele de sub straturile de la McDonalds și KFC, dar 35 euro per ședință de terapie ni se pare inadmisibil, la fel de bine cum mersul la psiholog ni se pare rușinos. Foarte rușinos.

Și inutil, nu? Păi nu suntem noi puternici?

Credem că atingem treptele 4-5 ale lui Maslow deoarece mergem în vacanțe în Zanzibar, Dubai, sau Thailanda, conducem mașini cu ditamai hergheliile sub capotă, ori locuim în apartamente spațioase, cum doar pe Instagram vedem, în timp ce trecem prin burnout-uri și jucăm pititea cu anxietatea prin casă.

Efectele pandemiei în direcția se vor resimți cel puțin două generații, 50-60 de ani, iar companiile, căci aici voiam să ajung, cred că ar trebui să implementeze diverse acțiuni de educare și consiliere psihologică dacă vor să-și țină angajații sănătoși și aproape. Începând de ieri, zic.

Căci începem să zâmbim de multe ori politicos (ca să nu zic fals) și o spun și cifrele.


Articolul inițial:

Una dintre întrebările adresate în cadrul evenimentelor pe tema #workfromhome adresate către managerii invitați a fost implicarea companiei în a pune la dispoziția angajaților un serviciu de consiliere psihologică. Toți trecem printr-o pandemie, iar echilibrul emoțional a fost de foarte multe ori pus la încercare din cauza schimbărilor / provocărilor, atât pe plan profesional, cât și pe plan personal.

Bogdan Badea, CEO eJobs, ne povestea în cadrul unui eveniment pe Clubhouse că a implementat o acțiune de consiliere psihologică, iar pentru cei interesați, platforma se numește Atlas App. Cel mai recent sondaj derulat de eJobs arată că starea de spirit pe care o invocă cei mai mulți respondenți este incertitudinea, asociată cu o puternică teamă de viitor, 20% dintre participanții la cercetare afirmând că se simt deprimați. 

În alte cifre:

  • 33% au o perspectivă mult mai clară asupra priorităților din viața lor
  • 33% sunt mai optimiști, pandemia făcându-i mult mai puternici
  • 33% au simțit nevoia de a primi consiliere psihologică
    • 62% nu au făcut nimic în acest sens (lipsa banilor)
    • 18% nu s-au simțit confortabil să discute despre problemele lor cu cineva străin
    • 5% s-au temut că ar putea fi judecați de cunoscuți

Sondajul a fost derulat în luna martie a acestui an, pe un eșantion de 850 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani.

* photo by Anthony Tran on Unsplash

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s