LinkedIn lanseaza Video Cover Story, feature cu accent pe storytelling profesional

Posted by

LinkedIn a anunțat pe finalul săptămânii ce a trecut noi instrumente care vor ajuta utilizatorii să își spună povestea profesională într-un nou mod, creând un profil autentic și expresiv, cu ajutorul Cover Story, Creator Mode și noi update-uri la funcția LinkedIn Live broadcaster.

Fiecare utilizator are anumite experiențe profesionale, aspirații, visuri și realizări, iar LinkedIn introduce instrumente care vor reda mai bine experiențele (profesionale ale) utilizatorilor și îi va ajuta să își creeze un profil cât mai expresiv.

Video Cover Story este un noul tool care te va ajuta să îți personalizezi Profilul cu un video despre tine, despre traseul profesional, care va ajuta alți utilizatori și, mai important, recrutori, să te cunoască mai bine și să îți afle povestea.

După ce ai pus un Cover Story, va apărea un cerc portocaliu în jurul pozei de profil, iar o previzualizare a video-ului va rula automat, fără sunet, în cadrul ramei fotografiei (efectul Harry Potter, după cum îl numește LinkedIn). Aceștia vor lansa și funcția de subtitrare, în curând.

Conform unui studiu recent, realizat în USA, 76% dintre recrutori consideră că un video pre-înregistrat cu un candidat ar fi foarte util și i-ar ajuta în alegerile pe care trebuie să le ia.

Dacă ești în căutarea unui job, un Cover Story este util în a-ți relata obiectivele profesionale, experiența de lucru și a te descrie, pentru a avea un Profil cât mai expresiv. Dacă ești freelancer poți atrage noi clienți prin descrierea serviciilor pe care le oferi, cu ajutorul unui video Cover Story.

LinkedIn introduce în profil și un câmp opțional, plasat lângă nume, unde poți trece pronumele de gen, pentru exprimarea autentică a sinelui și pentru a informa recrutorii cu privire la acest aspect. 70% dintre persoanele care caută un job consideră că este important ca recrutorii să fie informați despre pronumele de gen, iar 72% dintre recrutori sunt de acord cu acest aspect și consideră că arată respect față de intervievați.

În ultimul an, conversațiile inițiate pe LinkedIn au crescut cu aproximativ 50% și s-au realizat aproximativ 5 miliarde de conexiuni între membri.

În centrul ecosistemului LinkedIn se află comunitatea creatorilor de conținut. Utilizatorilor le place să vadă când anumiți creatori de conținut distribuie știri sau insight-uri din anumite industrii, fie că este vorba despre postări, video-uri, articole sau comentarii. Astfel, a fost realizat noul Creator Mode, care poate fi găsit în dashboard-ul profilului.

Cu ajutorul instrumentului Creator Mode, poți adăuga, pe profilul tău, hashtag-uri care să indice despre ce postezi cel mai des. Va muta în partea de sus secțiunile Featured și Activity, pentru a afișa conținutul într-un mod mai vizibil și va schimba buton de „Connect” cu „Follow”, pentru a te ajuta să interacționezi cu comunitatea și să îți crești numărul de urmăritori.

Dacă ești un LinkedIn Live broadcaster, live-ul tău se va afișa în background-ul Profilului, (zona de Cover) odată cu începerea stream-ului, contribuind la creșterea vizibilității conținutului creat.

Toate aceste noi funcții vor fi lansate global, începând de săptămâna aceasta. De asemenea, LinkedIn anunță că în următoarele luni vor mai urma și alte îmbunătățiri care să ajute utilizatorii pe zona aceasta de exprimare a sinelui autentic, a obiectivelor profesionale.

* photo by Nathana Rebouças on Unsplash

One comment

Lasă un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s